İnternet Gazeteciliği Yasası için geri sayım başladı

İnternet Gazeteciliği Yasası için geri sayım başladı

İnternet Gazeteciliği Yasası için geri sayım başladı

  İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir,  Sosyal Medya Yasası ile birlikte TBMM'ne gelecek olan İnternet Gazeteciliği Yasası'nın internet medyalarının resmi olarak tanınması, çalışanların fiili gazeteci sayılması gibi bir çok soruna da çözüm olacağını belirtti.

"MEDYA EŞKIYALARI SON DEMLERİNİ YAŞIYOR"

İftira, yalan bilgi, şantaj, tehdit, küfür ve hakaret dolu haber ve yazıların artık bir cezasının olacağının altını çizen Genel Başkan Demir, "Bu tarz yazı ve haberleri yapanların sonunu getirecek yasa ile toplumun ve medya sektörünün kanayan yarası olan merdiven altı gazeteciliği (!), sosyal medya gazeteciliği (!)tarih olacak. Son demlerini yaşayan medya eşkıyaları, artık ne sosyal medyadan, ne de haber sitelerinden yalan haber üretemeyecek! İftira, şantaj, hakaret dolu bilgileri paylaşamayacak” diye konuştu.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yasanın TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda ele alınacağını ifade eden Demir, “TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’a ve komisyon üyesi milletvekillerine de yasaya verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, en kısa zamanda Meclis’te onaylanmasını arzu ediyoruz. İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak, merdiven altı korsan haber siteleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İGF Genel Başkan Mesut Demir, İGF olarak Ankara’da yapılan temaslar ve girişimler sonucunda yasanın Meclis’e gelmesinde Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başta olmak üzere emeği geçen herkese internet medyaları adına teşekkür etti.

   



İç Anadolu Bölgesi Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri, “Terörsüz Türkiye” Temasıyla Niğde’de Buluştu
HSK'dan 27 sayfalık dev kararname! Yüzlerce hâkim ve savcı terfi etti!
Motosiklet ve bisiklet sürücülerine eldiven ve gözlük zorunluluğu!
Kocaeli'de Ormanya ve Kuzuyayla’da rekor ziyaretçi
Avukatlık ücretlerinde yüzde 36,15 zam!
Bursa İnegöl'e 'afet çantası' ödül getirdi
Bölgesel Üniversitelerden Akademik İş Birliği Buluşması: Ortak Projelerle Güçlü Gelecek
Aksaray Belediyesi’nden Eğitime Büyük Destek: Bilgihane Merkezleriyle 2.500 Öğrenciye Ücretsiz Eğitim
Aksaray’da Genç Kadın Yaşamına Son Verdi
7 ilde 8 organize suça darbe! 64 şüpheliden 36'sı tutuklandı!
TBMM'de bu hafta gündem yine yoğun
İzmir’in judocuları yenilgisiz şampiyonluğa ulaştı
Keçiören’de yöresel lezzetlerde 562 yarışmacı kıyasıya mücadelede
Yurt genelinde parçalı bulutlu hava... Bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Millete Sesleniş'... Terörsüz Türkiye ile kazanan 86 milyon olacak
  • Salı 18.5 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.8 ° / 14.5 ° false
  • Perşembe 17.3 ° / 14.1 ° Güneşli