İnternet Gazeteciliği Yasası için geri sayım başladı

İnternet Gazeteciliği Yasası için geri sayım başladı

İnternet Gazeteciliği Yasası için geri sayım başladı

  İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir,  Sosyal Medya Yasası ile birlikte TBMM'ne gelecek olan İnternet Gazeteciliği Yasası'nın internet medyalarının resmi olarak tanınması, çalışanların fiili gazeteci sayılması gibi bir çok soruna da çözüm olacağını belirtti.

"MEDYA EŞKIYALARI SON DEMLERİNİ YAŞIYOR"

İftira, yalan bilgi, şantaj, tehdit, küfür ve hakaret dolu haber ve yazıların artık bir cezasının olacağının altını çizen Genel Başkan Demir, "Bu tarz yazı ve haberleri yapanların sonunu getirecek yasa ile toplumun ve medya sektörünün kanayan yarası olan merdiven altı gazeteciliği (!), sosyal medya gazeteciliği (!)tarih olacak. Son demlerini yaşayan medya eşkıyaları, artık ne sosyal medyadan, ne de haber sitelerinden yalan haber üretemeyecek! İftira, şantaj, hakaret dolu bilgileri paylaşamayacak” diye konuştu.

"MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yasanın TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda ele alınacağını ifade eden Demir, “TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’a ve komisyon üyesi milletvekillerine de yasaya verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor, en kısa zamanda Meclis’te onaylanmasını arzu ediyoruz. İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak, merdiven altı korsan haber siteleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İGF Genel Başkan Mesut Demir, İGF olarak Ankara’da yapılan temaslar ve girişimler sonucunda yasanın Meclis’e gelmesinde Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun başta olmak üzere emeği geçen herkese internet medyaları adına teşekkür etti.

   



Çok kuvvetli yağış geliyor
UBK’dan Çanakkale’de medya çalıştayı
AKMİB’ten Tarihi Destek: Aksarayspor Mardin Deplasmanında Yalnız Değil!
Türkiye’nin toplam Sera Gazı Emisyonu 2024’te 584,5 milyon ton CO2 eşdeğerine ulaştı
Altıncı milli deniz topu da Deniz Kuvvetleri’ne teslim edildi
Kocaeli Büyükşehir'in filosuna 4 ayda 123 otobüs
Ankara Büyükşehir itfaiyesi gücünü artırıyor
Aydın’da 101 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
Orman ve gümrük muhafaza personeline ücretsiz ulaşım 'Resmi'leşti
En acı biber oldu! Fahiş fiyata 1,8 milyon TL ceza kesildi
Komisyon beklenen raporu sundu... Türkiye yapay zekâda üreten ve düzenleyen olacak
Trabzon’da judo heyecanı başlıyor
Ulaştırmada nihai enerjinin büyük bölümü karada
Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik kayısı ve zerdalide
Otoyollarda 5G dönemi başladı
  • Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.3 ° / 8.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 8.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu