İnsansız Sualtı Aracı Geliştiren ASÜ’ lüler Finale Yükseldi

İnsansız Sualtı Aracı Geliştiren ASÜ’ lüler Finale Yükseldi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu “ASÜ DYNAMIC” takımı, geliştirdiği İnsansız Sualtı Aracı (İSAA) ile Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) final aşamasına yükseldi. 

TEKNOFEST 2020 kapsamında ASELSAN Uluslararası İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması İleri Kategorisine yoğun şekilde hazırlanan ve sırasıyla “Ön Tasarım” ve “Kritik Tasarım” rapor aşamalarını başarıyla tamamlayan ASÜ DYNAMIC, maddi destek almaya ve final aşamasına yükselerek, Eylül Ayında Gaziantep’te düzenlenecek organizasyonda ASÜ’yü temsil etmeye hak kazandı. 2020 Ocak ayında çalışmalara başladıklarını, pandemi öncesinde mekanik ve elektronik tasarımı tamamladıklarını söyleyen ASÜ DYNAMIC Takım Kaptanı Ahmet Selçuk Güler, geliştirdikleri aracın su altı denemelerinde başarı sağladığını vurguladı. Berat İğde, Enes Can Sarıkaya, Oğuzhan Kaan Danabaş, Özhan Utku isimli öğrencilerin görev aldığı takımın akademik danışmanlığını Doç. Dr. Emre Arslan yapıyor. Son dönemlerde üzerinde daha fazla çalışmanın yapıldığı İSAA’lar askeri ve sivil amaçlı kullanım alanlarına sahip. Bu araçlar, sualtı inşaat çalışmaları, arama-kurtarma, sualtı boru ve kablo sistemlerinin döşenmesi ve kontrolü, batık kurtarma, köprü ayakları kontrolleri, balık ve tür araştırmaları, sualtı enerji santralleri, naaş ve delil çıkarma, sualtı olay yeri inceleme gibi özellikli alanlarda görev alıyor.  

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışmada yer alan tüm ekibi tebrik etti ve ASÜ DYNAMIC takımına final aşamasında başarılar diledi.



Türkiye geneli sağanak gün!
Ticaret Bakanlığı: İsrail ile ticaret sıfır
Türkiye genelinde otizm farkındalığı Nisan ayı boyunca sürecek
Ankara–Bolu hattında kar mesaisi
Bakan Şimşek’ten beyan uyarısı: Gönüllü uyum şart!
Cezayirli Gazi Hasan Paşa’ya vefa... Kabristanlık yenileniyor, müze gemi projesi tamamlanıyor
DMM’den “Koşuyolu Hastanesi Satılıyor” iddialarına yalanlama
Bakan Kurum: Sıfır atık tercih değil, mecburiyettir
Vergi uzlaşmalarında yeni dönem... Yetkili komisyonlar yeniden belirlendi
3,3 milyondan fazla Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlendi
MEB'den özel eğitim öğrencilerine sağlık beslenme kılavuzu
Türkiye doğal gazda depolama gücünü artırıyor... Hedef yüzde 20 kapasite
Enerji Bağımlılığının 200 Yıllık Hikâyesi
Ankara Keçiören’de gençlere çok yönlü destek
Aksaray İHH, AKSARAY’DA YAPILAN, 2026 RAMAZAN ÇALIŞMALARI
  • Pazartesi 8.9 ° / 7.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 11.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.4 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı