İnsansız Sualtı Aracı Geliştiren ASÜ’ lüler Finale Yükseldi

İnsansız Sualtı Aracı Geliştiren ASÜ’ lüler Finale Yükseldi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu “ASÜ DYNAMIC” takımı, geliştirdiği İnsansız Sualtı Aracı (İSAA) ile Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) final aşamasına yükseldi. 

TEKNOFEST 2020 kapsamında ASELSAN Uluslararası İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması İleri Kategorisine yoğun şekilde hazırlanan ve sırasıyla “Ön Tasarım” ve “Kritik Tasarım” rapor aşamalarını başarıyla tamamlayan ASÜ DYNAMIC, maddi destek almaya ve final aşamasına yükselerek, Eylül Ayında Gaziantep’te düzenlenecek organizasyonda ASÜ’yü temsil etmeye hak kazandı. 2020 Ocak ayında çalışmalara başladıklarını, pandemi öncesinde mekanik ve elektronik tasarımı tamamladıklarını söyleyen ASÜ DYNAMIC Takım Kaptanı Ahmet Selçuk Güler, geliştirdikleri aracın su altı denemelerinde başarı sağladığını vurguladı. Berat İğde, Enes Can Sarıkaya, Oğuzhan Kaan Danabaş, Özhan Utku isimli öğrencilerin görev aldığı takımın akademik danışmanlığını Doç. Dr. Emre Arslan yapıyor. Son dönemlerde üzerinde daha fazla çalışmanın yapıldığı İSAA’lar askeri ve sivil amaçlı kullanım alanlarına sahip. Bu araçlar, sualtı inşaat çalışmaları, arama-kurtarma, sualtı boru ve kablo sistemlerinin döşenmesi ve kontrolü, batık kurtarma, köprü ayakları kontrolleri, balık ve tür araştırmaları, sualtı enerji santralleri, naaş ve delil çıkarma, sualtı olay yeri inceleme gibi özellikli alanlarda görev alıyor.  

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, çalışmada yer alan tüm ekibi tebrik etti ve ASÜ DYNAMIC takımına final aşamasında başarılar diledi.



Öğretmenevlerinde yüzde 50 indirim kapsamı genişletildi
Aksaray İmam Hatip Liselerinden Bilek Güreşinde Büyük Başarı
Ankara’da su güvenliği için ASKİ’den yoğun çalışma
Bakan Bolat Brüksel'de AB yetkilileriyle Türkiye-AB ticaretini görüştü
ASELSAN: Koşul fark etmez, hedef şaşmaz
TÜRKAK'ın 2026 akreditasyon ücretleri 'resmi'leşti
Malezya Başbakanı Enver İbrahim Külliye'de
SHGM'de yangınla mücadele tatbikatı
Litvanya'dan Bursa'ya iş birliği daveti
Hisarcıklıoğlu'ndan e-ithalat düzenlemesine destek
TBMM'de AK Parti'nin sayısı 275'e yükseldi... Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'a selam durdu
Petrol ve doğal gaz üretiminde rekor... 2026'da hedef daha büyük
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026, Türkiye için reform yılı olacak
TESK: Esnaf borçlu olsa da sağlık hizmetlerinden faydalanacak
Devlet memurlarının 2026 yemek ücretleri belli oldu
  • Çarşamba 14.3 ° / 8.9 ° false
  • Perşembe 15.5 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 5.7 ° / 3.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu