Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

İL ÖZEL İDARESİNDEN HÜSEYİN GAZİ TÜRBESİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

İL ÖZEL İDARESİNDEN HÜSEYİN GAZİ TÜRBESİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

İL ÖZEL İDARESİNDEN HÜSEYİN GAZİ TÜRBESİNE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Aksaray merkez  Yanyurt köyü arazisinde Gaziler Mevkiinde bulunan Battal Gazi Hazretlerinin babası Malatya Serdarı Hüseyin Gazi Hazretlerinin türbesinin çevresi planlanan düzenleme için Aksaray İl Özel İdaresi tarafından düzeltildi.
   Gazeteci Ali Genç ile Yanyurt köyü Muhtarı Bülent Sarıkaya tarafından bu toprakların milletimize yurt olması için canların ve kanların feda ederek tarihe şan veren kahramanlardan Hüseyin Gazi’nin türbesinin rahatça ziyaret edilebilmesi, başlanan çalışmanın ilk bölümü yapılan çevrenin düzenlemeye hazır hale getirilmesi için türbe etrafındaki ziyaretçilerin oturmasına ve düz alanda Namaz kılınması için engebelerin düzeltmesiyle  başlandı.
  Yapılan çalışmalar hakkında  bilgi veren Gazeteci Ali Genç” 5 asırdır burada yapılan yağmur duası Mevla’mız tarafından geri çevir ilmeyen mekan olmasının yanında her yıl bölgeden ve burayı bilen çokça vatandaşlarımız tarafından ziyaret edilen manevi bir makamdır.
   Fakat Türbeye giden yolun bakımsızlığı nedeniyle  güçleşen ziyaretlerin serbestçe yapılabilmesi için  Yanyurt-Çatın  yolundan  türbeye kadar  devam eden yolun bakımının grayderle yapılması ve  türbe etrafının planladığımız düzenlemeye hazır hale getirilmesi için İl Genel Meclisi başkan vekili Veysel Yıldız ve İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürü Mustafa  Yalvaç Beyle görüşmemizle düzeltme için sağlanan dozerle etrafını düzelttirdik.
    İlimizde medfun bulunan Evliyalarla ilgili olarak Tarih araştırmacısı Dr.Mustafa Fırat Gül ve Ahmet Kuşsan tarafından yazılan Aksaray Belediyesi tarafından yayınlanan kitapta da yer alan Türbenin etrafının düzeltilmesinden sonra ilgililer nezdindeki girişimlerle buranın çevre düzenleme sininde hazrete yakışacak şekilde  yapılması için girişimlerde bulunacağız .
    Yolun yapımı ile Türbe etrafının düzeltilmesini sağlama talebimizi karşılayan İl Genel Meclisi Başkan vekili Veysel Yıldız, İl Özel İdaremiz Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Yol Şube Müdürü Mustafa Yalvaç, Destek Hizmetleri Müdürü Dursun Baltacı beye.
    Gerçekleştirilen  hizmetlerde  samimi şekilde çalışan dozer operatörü Ahmet Atuğ, grayder operatörü Metin Filikçi,  Topoğraf Bekir Tekin Aslan ,Asfalt yama ekibi başı Erdoğan Savaş’a ve bu çalışmalar esnasında grayder operatörüne çalışma yapılacak yolların güzergahı konusunda rehberlik yapan emmioğlum İbramim Genç’e emeklerinden dolayı Muhtarımız Bülent Sarıkaya ve şahsımla köyümüz adına teşekkür ederiz. ”dedi.

 



Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı