İl Müftüsü Cemalettin Bal ´ın Kaleminden Berat Kandili

İl Müftüsü Cemalettin Bal ´ın Kaleminden Berat Kandili

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

            Somuncu Babamızın Şehri, Şehri Suleha Aksaray´ dan güzel ülkemin güzel insanları ve bütün mümin kardeşlerime, Selamün Aleyküm; Bismillahirrahmanirrahim,

         Şaban ayının on beşinci gecesi mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesidir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve rahmet sahibi Yüce Allah´a sığınarak günahlardan arınma, ilahî lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

        Berat gecesinde, mahlûkatın bir sene içindeki rızıkları, zengin veya fakir, aziz veya zelil olacakları, ölüm vakti gelenlerin ecelleri, hacca gideceklerin isimleri ve benzeri işlerin hükmü Allah tarafından görevli meleklere bildirilir. Bu bakımdan Berat gecesinde ibadet etmenin büyük sevabı, feyzi ve bereketi vardır. Aynı zamanda bu tür gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuuruyla kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Rabbimizin rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir. Bu bağlamda Berat gecesinin özellikle ömür muhasebesi için de büyük bir fırsat olduğunu bilmeliyiz. Muhasebe; kalbin ve nefsin ne halde olduğunu kontrol etmektir. Müslüman, kendi özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, günah ve kusurlarından dolayı tövbe etmeli, bundan sonraki hayatını daha da güzelleştirme kararını vermelidir.

     Bizler bu vesileyle çevremize karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlayalım. Bu çerçevede ana-baba ve akrabalarımızın kandillerini tebrik ederek, kırık gönülleri tamir edelim. Fakir ve muhtaçlara imkânlarımız nisbetinde yardım elimizi uzatarak, paylaşımı hayatımıza yansıtalım.

       İnşallah bu bereketli gece vesilesiyle; Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, Tüm Aksaraylı kardeşlerimin ve İslam Âleminin Berat kandilini tebrik ediyorum.



DİSK'ten MESS'e karşı eylem takvimi belli oldu
Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Koçak’tan Vali Kumbuzoğlu’na Ziyaret
Çelik: Sanal bahis ve kumar meselesi toplum yaraya dönüştü
Bakan Yerlikaya, Ekvatorlu mevkidaşıyla görüştü
Millet Kütüphanesi'nde 'Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu'
Aile ve Gençlik Fonu'ndan 70 binden fazla çift yararlandı
Okullarda Temizlik ve Yardımcı Personel Sorununa Kalıcı Çözüm: TYP Sona Eriyor, 70 Bin Personel Alımı Geliyor
Sevinçli Köyü’nde Şüpheli Ölüm: 45 Yaşındaki Çiftçi Evinde Ölü Bulundu
Yumurtacı tavukların kafes standardında değişiklik... Mevcut kafes sistemleri 2029'da sona eriyor
Ankara–İzmir Hızlı Tren hattında hummalı çalışma
Orman kadastrosu ve 2/B uygulamalarında kapsamlı değişiklik
Şimşek: Cari açık 2026'da da sürdürülebilir seviyelerde kalacak
Yandex Maps, en uygun metro vagonu öneriyor
Uluslarararası Arapça'da dünya ikincisi oldular
Yarıyıl tatilinde MEB'den her kademeye özel yayınlar
  • Çarşamba 4.7 ° / 0.6 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 5.7 ° false