Ihlara Balon Festivali Ertelendi: Aksaray’da Yas Hâkim

Ihlara Balon Festivali Ertelendi: Aksaray’da Yas Hâkim

Ihlara Balon Festivali Ertelendi: Aksaray’da Yas Hâkim

Aksaray Valiliği, şehrin kültür ve turizm takviminde önemli bir yere sahip olan Ihlara Balon Festivali’nin ertelendiğini duyurdu. 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan festival, hafta sonu yaşanan elim bir kazada bir balon pilotunun hayatını kaybetmesi nedeniyle ileri bir tarihe alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Hafta sonu gerçekleşen elim hadise ve pilot arkadaşımızın vefatı nedeniyle festivalin ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Bölge Halkı ve Turizm Camiası Derin Üzüntü İçinde

Ihlara Vadisi’nin benzersiz doğal güzellikleri arasında düzenlenmesi planlanan balon festivali, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti Aksaray’a çeken önemli bir etkinlik olarak biliniyor. Ancak yaşanan acı kayıp nedeniyle, festivalin düzenleyici kurumları ve Aksaray Valiliği, organizasyonun bu zor süreçte ertelenmesini en doğru karar olarak değerlendirdi.

Yeni Tarih Henüz Belli Değil

Aksaray Valiliği ve ilgili kurumlar, festivalin yeni tarihine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından kamuoyunun ayrıntılı biçimde bilgilendirileceği açıklandı.

Kamuoyuna Teşekkür ve Anlayış Çağrısı

Valilik yetkilileri, yaşanan acı olay karşısında festivalin ertelenmesine anlayış gösteren vatandaşlara teşekkür etti. Kültür ve turizm faaliyetlerinin Aksaray için büyük önem taşıdığını vurgulayan yetkililer, festivalin ilerleyen süreçte uygun bir tarihte düzenleneceğini ve yeniden bölgeye hareketlilik kazandıracağını ifade etti.



Troya anlatısı 2026'da Roma'da
Bakanlardan okullarda 'yerli değer' vurgusu
Bakan Yerlikaya: 2025’te 30 saldırı engellendi, 308 sığınak imha edildi
Ankara-İzmir YHT hattıyla Anadolu'ya modern ulaşım ağı
Dijital dünyada çocuklara güvenlik hamlesi... "Çocuklar Güvende" platformu devrede
Ankara-Niğde Otoyolu'na uluslararası ödül
Aksaray’da Aranan Hükümlü Yakalandı
Ankara’da öğrenciler için görünürlük artıran uygulama
Peşaver'de katledilen 144 çocuk Ankara Keçiören'de unutulmadı
TBMM Başkanı Kurtulmuş Büyükelçilere seslendi: Terörsüz Türkiye başarıyla sona erecek
Bakan Şimşek: Vergi borçlarını silme yetkimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de soykırım, Suriye’de sessiz katliam yaşandı
Sağlık Bakanlığı, Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğini güncelledi
2024'te doğan yeni girişim oranı yüzde 15,8 oldu... En fazla girişim İstanbul'da kuruldu
Dikkat! Ticaret Bakanlığı yılbaşı öncesi uyardı
  • Çarşamba 10.6 ° / 7.3 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Cuma 11.3 ° / 8 ° false