Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

İHH KIŞ YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

İHH KIŞ YARDIMLARINA DEVAM EDİYOR

Kışın soğuk yüzünü gösterdiği Şubat ayında bir yandan Aksaray merkez ve ilçeleri diğer yandan yüzyılın en büyük insani dramının yaşandığı İdlib'de İHH'nın yardım çalışmaları devam ediyor.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, yürütülmekte olan yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AKSARAY

Kış gelmeden önce yardım hazırlıklarına başlandığını belirten İHH Başkanı Şenol Korkmaz, il ve ilçelerde soba dağıtımı yapıldığını belirtti.
Sobanın yanında gıda, adak kurban eti, odun ve kömür yardımlarının devam ettiğini hatırlatan Korkmaz, şartları tutmayan ihtiyaç sahibi ailelerin İHH'ya başvurduklarını, gerekli araştırma yapıldıktan sonra yardımların en kısa zamanda yerine ulaştırıldığını söyledi.

NASIL YARDIM EDİLİYOR?
Aksaray insanının iyilik konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Aksaray İHH Başkanı Şenol Korkmaz, yardım etmek isteyip nereye nasıl ve ne gibi yardım malzemesi götüreceğini bilemeyen hayırseverlerin İHH'ya ulaşarak, sırada bekleyen ailelere iyilik yaptıklarını ifade etti. Tercihe göre yardım dağıtımında hayırseverin de eşlik etmesinden memnun olduklarını ya da öncelik sırasına göre sıradaki ailelere yardım edildiğini vurgulayan Korkmaz, kış şartlarında evine ziyaret bekleyen insanları unutmayalım dedi ve ekledi: "Yardım veya bağış için 05395721611 İHH kurumsal hattımızı arayabilir veya Ulu Camii arkası, Hacı Hasanlı Mh, USEM Eğitim Merkezinin karşısında yer alan derneğimizi ziyaret edebilirsiniz."

İDLİB

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz, Suriye’nin İdlib kentinde insani durumun her geçen gün giderek kötüleştiğini, İHH olarak İnsani ve vicdani açıdan Aksaray genelinde durumun ciddiyetini duyurup, mazlumlara yardım gönderme gayreti içinde olduklarını ifade etti.

Korkmaz: "Suriye’nin kuzeybatısında yer alan İdlib, dokuz yılı aşkın bir süredir Suriye iç savaşını her yönüyle yansıtan en önemli bölge haline gelmiş durumda. Rejim karşıtı muhalefetin elinde kalan son büyük yaşam alanı olarak görülen İdlib’te insani durum her geçen gün giderek kötüleşiyor. Göçle birlikte başta barınma olmak üzere gıda ve sağlık ihtiyaçları giderek artıyor.
Astana süreci ile başlayan çözüm arayışlarına rağmen sahadaki veriler bölgede savaşın ciddi etkilerini gösteriyor.
Suriye'de Esed rejimi, Rusya ve İran destekli güçlerin, muhaliflerin elinde kalan son kale konumundaki ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ sınırları içerisinde yer alan İdlib şehir merkezi ve kırsalı ile Halep, Hama ve Lazkiye illerinin kırsallarındaki sivil yerleşim yerlerine yönelik hava-kara saldırıları yoğun bir şekilde devam ediyor.
Sivil yerleşimlere yapılan saldırılar, 4 milyonun üzerinde sivilin hayatını tehdit ediyor. Son saldırılarda 700 binden fazla sivil göç etmek zorunda kaldı. Aşırı soğuktan dolayı yaklaşık 70 çocuk donarak öldü.
Esed Rejimi ve müttefiklerinin son aylarda 50’nin üzerinde yerleşim yerini ele geçirmesi ve hava saldırılarını artırması sonucu 700 binden fazla sivil yerinden edilerek kısmen daha güvenli olan İdlib’in kuzeyine, Afrin’e ve Azez ile çevre bölgelerine doğru göç etmek zorunda kaldı.

Aksaray İHH olarak Suriye'de iç karışıklığın başından bu yana yardım faaliyetleri yürütüyoruz. İdlib’de her türlü yardım malzemesine ihtiyaç var. Yardımlar aralıksız devam edecektir.

İHH Başkanı Korkmaz, şu ana kadar vermiş oldukları destekten dolayı tüm hayırseverlere teşekkür etti. İl içi ve yurt dışı yardımların devam ettiği vurgulandı.

Yardım etmek isteyenlerin aşağıdaki bilgilerle bağış yapabilecekleri bildirildi:
Hesap Adı:
*Aksaray İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği
Ziraat Bankası
*Iban No: TR 110001000026921354915001
Açıklama: YARDIM (Aksaray) (İdlib)

Hesap Adı:
*Aksaray İnsan Hak Ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği
Kuveyttürk Katılım Bankası
*Iban No: TR680020500009105070200001
*Açıklama: YARDIM (Aksaray) (İdlib)

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9113,82%0,37
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,32% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli