Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

İHH, Güzelyurt´ta 13 Yetime Sahip Çıkıyor

İHH, Güzelyurt´ta 13 Yetime Sahip Çıkıyor

İHH, Güzelyurt´ta 13 Yetime Sahip Çıkıyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığındaki Yetim Projesi ile yerelde Aksaray İHH ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yürütülen Okullarda Askıda Kıyafet Projesi Güzelyurt´ta tanıtıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı, tüm kurum amirleri, imamlar  ve muhtarlar katıldı.

Program 18 Mart Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için Kur´an tilaveti ile başladı.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Göze MEB ve DİB işbirliğinde yürütülen yetim projesini desteklediklerini  belirtti. Bir yetim, öksüz ve sahipsiz çocuğun dahi boynu bükük kalmaması için devlet ve sivil toplum dayanışmasının önemli olduğunu vurguladı. İyilik adına herkese görev düştüğünü belirten Kaymakam Göze, İHH´ya toplum yararına yürüttüğü projeler nedeniyle teşekkür etti.

Projeler hakkında mikrofona davet edilen Aksaray İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Aksaray İHH) Başkanı Önder Özkan konuşmasına Çanakkale ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak başladı. Başkan Özkan,  halihazırda uygulanan yetim projesinin Güzelyurt´la ilgili raporunu sundu. Özkan, ilçe genelinde 13 yetime düzenli destek verdiklerini, tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, yakın zamanda tespit edilen 4 yetim emanetin de burs hizmetinden faydalanacaklarını söyledi. Güzelyurt´ta muhtaç insanlara da talep doğrultusunda yardım edildiğini belirten Başkan Özkan, özellikle yetim, öksüz ve muhtaç çocukları el birliği ile topluma kazandırmak gerektiğine vurgu yaptı.

Aksaray İHH Başkanı Özkan, Okullarda Askıda Kıyafet Projesi ile sınıf öğretmenlerine büyük görev düştüğünü, öğrecinin ihtiyaç sahibi olup olmadığını en iyi bilenlerin öğretmenler olduğunu söyledi. Maddi sıkıntıdan dolayı zekasını insanlık yararına kullanma imkanı bulamayan çocuklardan dolayı mesuliyet içinde olacaklarını ifade eden Özkan, projenin bu sorunu ortadan kaldırması için başlatıldığını sözlerine ekledi.

Son olarak, sadece okulların, camilerin, Kur´an Kurslarının değil aynı zamanda bireysel olarak herkesin aylık 100TL ile bir yetim çocuğa İHH Yetim Projesi aracılığıyla sahip çıkabileceğini belirten Aksaray İHH Başkanı Önder Özkan konuya duyarlılığından dolayı İlçe Kaymakamı Mehmet Göze´ye teşekkür mahiyetinde, garip plaketi diye adlandırdığı, Afrika yetimlerinin defter niyetiyle kullandıkları ?luh´ aracının minyatür halini hediye etti.



Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak
İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek
Patent ve Marka ücretleri güncellendi
Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı