İçme sütü ve tereyağında düşüş... Ayran ve kefir üretimi arttı

İçme sütü ve tereyağında düşüş... Ayran ve kefir üretimi arttı

İçme sütü ve tereyağında düşüş... Ayran ve kefir üretimi arttı

TÜİK verilerine göre ticari süt işletmelerince Kasım ayında 863 bin 651 ton inek sütü toplandı. Toplanan süt miktarı yıllık bazda yüzde 4 azalırken, içme sütü ve tereyağı üretiminde düşüş yaşandı. Ayran ve kefir üretiminde artış kaydedildi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Kasım ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 azalarak 863 bin 651 ton oldu.

Ocak-Kasım döneminde ise toplanan inek sütü miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,4 düşüş gösterdi. Bir önceki ay 896 bin 475 ton olan toplanan süt miktarı, Kasım ayında aylık bazda yüzde 3,7 azaldı.

İÇME SÜTÜ VE TEREYAĞINDA DÜŞÜŞ

Kasım ayında süt ürünleri üretiminde farklı seyir izlendi. Geçen yılın aynı ayına göre; İnek peyniri üretimi yüzde 0,5, Ayran ve kefir üretimi yüzde 8,4, Yoğurt üretimi yüzde 6,2 arttı.

Buna karşılık; İçme sütü üretimi yüzde 6, Tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 11,5 azaldı.

Bir önceki ay 135 bin 856 ton olan içme sütü üretimi, Kasım ayında yüzde 0,6 düşüşle 135 bin 49 ton olarak kaydedildi.

Bu arada Ocak-Kasım dönemine bakıldığında ise süt ürünleri üretiminde genel olarak artış görüldü. Aynı dönemde; İnek peyniri üretimi yüzde 1,5, Ayran ve kefir üretimi yüzde 8,8, Yoğurt üretimi yüzde 5,1, İçme sütü üretimi yüzde 4,7, Tereyağı ve sadeyağ üretimi yüzde 6,1 arttı.



Kocaeli’nin tüm mahalleleri bu iftarda buluştu
Bahçeli’den teşkilatlara 'biriz, diriyiz, kardeşiz' mesajı... Terörsüz Türkiye'den geri adım yok
Özgür Özel’den Sincan Cezaevi’nde Tanju Özcan’a ziyaret
Bursa İnegöl’de birlik ve beraberlik sofrası kuruldu
Evren Dinçer: “Ramazan’da Her Gün 5 Bin Vatandaşımıza Sıcak Yemek Ulaştırıyoruz”
Aksaray Üniversitesi’nde “Aksaray’a Özgü Hediyelik Seramik” Sergisi Açıldı
Aksaray Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, Özel Bireyleri Hayata Güçlü Şekilde Hazırlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahbaz Şerif'le görüştü.. Erdoğan'ın barış diplomasisi sürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, tarafsız kalmayacak
İŞKUR’dan Tarım Sektörüne İstihdam Desteği: 13 Kişi İşbaşı Yaptı
Tarım Kredi'den gübre tedariki açıklaması
Özgür Özel: İç cepheyi bozan biz değiliz!... Bakan Gürlek'e beyan çağrısı
RTÜK ve BTK’dan çocukların medya ve internet güvenliği için yeni adımlar
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı'ndaki gelişmeler anbean takip ediliyor
Aksaray Valisi Murat Duru’dan Çiftlik Mahallesi’ne Ziyaret
  • Çarşamba 6.4 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • Cuma 8.5 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı