Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu; Saldırının sonuna kadar takipçisiyiz

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu; Saldırının sonuna kadar takipçisiyiz

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu; Saldırının sonuna kadar takipçisiyiz

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Aksaray`da Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı tarafından muhabirlere yönelik yapılan küfür ve saldırı olayını yazılı bir açıklamayla kınadı. Alemdar açıklamasında şunları kaydetti: Aksaray’da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları esnasında İl Emniyet Müdür Yardımcısı`nın görevi başındaki muhabir arkadaşlarımıza yönelik yaptığı çirkin hareketi kabul etmemiz mümkün değildir. Kamu adına görev yapan gazeteciler, pek çok olayda Emniyet ekipleriyle yan yana, zor şartlar altında görev yapmaktadırlar. Emniyet güçlerimizin gazeteci arkadaşlarımıza her konuda yardımcı olmaları beklenirken, Aksaray`da meydana gelen olayın bir Emniyet Müdür Yardımcısı`na yakıştığını söyleyemeyiz. Görevi icabı medya organı tarafından vazifelendirilerek olay yerine gönderilen gazetecilerin maddi ve manevi koruyucuları da polislerimiz olmalıdır. Konuyla ilgili soruşturma başlattığını öğrendiğimiz Aksaray Emniyet Müdürlüğü`nün konuyu sonuna kadar araştırıp neticelendireceğine olan inancımızı belirtmek isterim. Bir kez daha; saldırıya maruz kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendisine yakışmayan bu çirkin tavrı dolayısıyla Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı`yı kınıyoruz.

Türkiye Genelindeki Cemiyetlerdende Kınama

Aksaray’da 5 gazeteciye yapılan fiili ve sözlü saldırıyı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan başaran, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraflı,  Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Abdioğulları, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Özdemir, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Mevlüt Yeni ve birçok gazeteci bildiri yayınlayarak olayı en şiddetli şekilde kınadılar.   

Müdür Yardımcısına İdari Soruşturma Açıldı

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Gazetecilere küfürlü ve fiili saldırı da bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı hakkında idari soruşturma açtı.Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Aksaray emniyet Müdürü Mehmet Arslan, 01 Mayıs 2015 günü saat 14.00 sıralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından İlimiz Kent meydanında 2911 sayılı kanun çerçevesinde 1 Mayıs kutlamaları düzenlenmiştir. Tedbirlerde görevli bir Rütbeli Personel ile Basın mensupları arasında tartışma çıkmış, yaşanan sürtüşme nedeniyle görevli Personel hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. 



2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Albinolar İzmir'e çıkarma yaptı
Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi
Yurtta bugün hava nasıl olacak?
Gözler Merkez'in faiz kararında
Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı