Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

HÜSEYİN ALTINSOY 156 MİLYON HİBE DESTEĞİ HAYIRLI OLSUN DEDİ

HÜSEYİN ALTINSOY 156 MİLYON HİBE DESTEĞİ HAYIRLI OLSUN DEDİ

HÜSEYİN ALTINSOY 156 MİLYON HİBE DESTEĞİ HAYIRLI OLSUN DEDİ

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu üzerinden 310 milyon 600 bin TL’lik 697 yatırımın, 156 milyon 534 bin TL’si hibe olarak verildiğini bildirdi.

Tarımsal Kalkınmayı destekleme Kurumu aracılığı ile Aksaray’a yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Altınsoy, Aksaray’ın TKDK üzerinden proje desteklerinden en çok yararlanan illerin başında gelmesinin memnuniyet verici olduğunu aktardı.

Aksaray ve ilçelerinin proje kültürü ve fonların kullanımı açısından birçok ilden daha iyi duruma geldiğini hatırlatan Başkan Altınsoy, “Aksaray’da yatırımların daha fazla artması için yatırımcının her zaman yanında durmaya ve sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Hatırlatmak isterim, geçmişte AK Parti İktidarından önce bu destekler yoktu. Çiftçilerimiz böyle destekler alamıyordu. Günümüzde, AK Parti İktidarında ise tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize hem yatırım esnasında, hem üretim esnasında, hem de satış esnasında devletimizin vermiş olduğu birçok destek kalemi mevcuttur” dedi.

Aksaray’da geçmiş yıllarda yapılan TKDK destekli yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Altınsoy, 9 yıl içerisinde TKDK’nın 310 milyon 600 bin TL’lik 697 proje yatırımına, 156 milyon 534 bin TL hibe olarak verildiğini, bu projelerle ilimizde faaliyete geçen işletmelerde bin 293 kişinin işimkanına kavuştuğunu aktardı.

Altınsoy, ayrıca inşaatları devam eden ve yakın zamanda faaliyete geçecek projelerle tesis sayılarının daha da artacağını TKDK’nın, yatırımını bitiren faydalanıcılara ise yaklaşık 48 Milyon 410 bin TL hibe ödemesi yapacağını belirtti.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun IPARD 11. çağrı ilanını hatırlatan Altınsoy, bu çağrıda; çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başlığında ise bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm ve rekreasyonel faaliyetler, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları, yenilenebilir enerji tesislerine sağlanacak toplam destek bütçesi 40 Milyon Avro olup, yatırım tutarı 5.000 ila 500.000 Avro arasındaki projelere % 55-65 oranında hibe desteği verileceğini aktardı.

Aksaray’da yatırımın yapmak isteyen girişimcinin her zaman yanında olduklarını, projeleri yakından takip ettiklerini belirten Başkan Altınsoy, “Karşımıza çıkan bu desteklerden en iyi şekilde istifade edilmesini temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da önemle üzerinde durduğu yerli ve milli tarım atağının gerçekleştirilebilmesi için hükümetimizin uygulamaya koyduğu bu destekleme programlarından yararlanarak ülkemizin ve milletimizin gelişimine katkı sunmamız gerekmektedir. Bu anlamda tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizi TKDK’nın projelerinden ve hibe desteklerinden yararlanmaya davet ediyorum. Aksaray’da yatırımları izleyeceğiz, yatırımcılara zor anlarında destek olacağız. Tarım ve hayvancılık ürünlerinin artması, tarım ve hayvancılığın daha modern bir hale gelmesi, daha fazla tarımsal istihdamın sağlanması ve bu ürünlerin sanayi tesislerinin Aksaray’da kazandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi

 



Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti!
KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak
Bakan Şimşek'ten 'dış kaynak gelmiyor' iddialarına yanıt
TZOB: Bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkşeker buğday alımı yapmalı
Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı
Türkiye'nin kalkınma hamleleri yeni müfredatta
Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi!
6 ilde 38 terör şüphelisine gözaltı
Yaşlı Destek Programı (YADES) başvuruları başladı
Matematik derslerinde algoritma-bilişim odakta olacak
Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı