Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Hükümetin Ekonomik Adımları Sanayicileri Sevindirdi

Hükümetin Ekonomik Adımları Sanayicileri Sevindirdi

Hükümetin Ekonomik Adımları Sanayicileri Sevindirdi

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü´nde düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararları paylaşırken, kararlar iş dünyasında memnuniyet yarattı.

Hükümetin adımlarını değerlendiren ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, yapmış olduğu açıklama da; Prim borçlarının ötelenmesi, 250 Milyar Liralık kredi kaynağı, 600 Bin Kişiye iş imkânı, KOBİ´lere 50 Bin Liralık Faizsiz Kredi, başta Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler olmak üzere tüm sanayi tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Özellikle firmaların şuan piyasada nakit ihtiyaçları ve nakit sıkıntıları söz konusudur.

Hükümetimizin bu noktada nakit sıkıntısını rahatlatmak, işlerini genişletmelerini sağlamak hatta istihdamı artırmak için hazine kefaleti getirmek suretiyle, Kredi Garanti Fonu´nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturacak olması gayet yerinde bir harekettir. Yine aynı şekilde Özel sektör işverenlerinin, asgari ücret desteğinden yararlanmalarını, ´esas prim ödeme gün sayısına karşı gelecek şekilde 2017 Ocak, Şubat, Mart, üç aylık primlerini 2017´nin Ekim, Kasım, Aralık ayında tahsil edecek olması firmalarımızın bu süreçteki zor günlerden geçmesindeki adımları kolaylaştıracaktır. Şuan ülkemizde işletmelerimizin bankalardan almış olduğu kredilerde yüksek faiz oranlı söz konusu olup bu oranlar KOBİ´lerimiz başta olmak üzere tüm işletmelerimizin üzerinde büyük bir yüktür.

 Bu nokta da Devletimiz tarafından işletmelere ilk 12 ay için geri ödemesiz olmak üzere 3 yıl vadeli 50 bin lira kredi desteği KOBİ´lerimiz ve işletmelerimize rahat bir nefes aldıracaktır.

Ülkemiz 15 Temmuz Darbe girişiminin başarısız olması ile birlikte içerdeki ve dışardaki düşmanlarımızın değişik oyunlarına maruz kalmaktadır. İstediklerini elde edemeyen başta dış güçler olmak üzere tüm düşmanlarımız ekonomimiz ile oynamaya çalışıyor ve ülkemizi zor duruma sokmaya çalışıyorlardır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu oyunların bozulması için geçtiğimiz günlerde Dolar ve Euro´nun değerini azaltmak Türk Liramızın değerini artırmak için bir kampanya başlattı.

Aksaray olarak bizlerde bu kampanyaya sonuna kadar destek veriyoruz. 15 Temmuzda göstermiş olduğumuz milli ruh ile başlayan birlik ve beraberliğimiz bu süreçte de devam edecektir. Hükümetimizin bu noktada yapmış olduğu tüm çalışmaların destekçisi olacağımızı belirtiyoruz ?Dedi.

 



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,70% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2495,97% 0,49
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli