HPV aşısı ve diyabet sensörü projeleri ödül getirdi

HPV aşısı ve diyabet sensörü projeleri ödül getirdi

HPV aşısı ve diyabet sensörü projeleri ödül getirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından ödüle layık görüldü. · Ücretsiz HPV Aşı Uygulaması ve Diyabet Sensörü Desteği, 2024 Yılında Sağlıkta Eşitlik ve Güvence Programı ödülünü aldı.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği HPV Aşı Uygulaması ve Diyabet Sensörü Destek Programı ödüle layık görüldü.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), kamu sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmek amacıyla "İlham Veren Kamu Yönetimi Ödül” programı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iki projesi bu yıl KalDer’in düzenlediği programda ödüle layık görüldü. “2024 yılında Sağlıkta Eşitlik ve Güvence Programı" kapsamında; Ücretsiz HPV Aşı Uygulaması Projesi ve Diyabet Sensörü Destek Programı ABB’ye ödül getirdi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: HPV AŞISI

Ödül töreninde yapılan açıklamada Ücretsiz HPV Aşı Uygulaması Projesi ile ilgili, “Projenin en dikkat çeken yönleri, kamu sağlığı alanında özgün ve model oluşturan uygulamaları içermesidir. HPV aşısı programıyla yerel yönetimler düzeyinde Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek, diğer belediyelere örnek teşkil eden bir model sunulmuştur. Bu girişim, sadece Ankara'da değil, ülke genelinde benzer projelerin hayata geçirilmesine öncülük etmiştir” denilirken Diyabet Sensörü Destek Programı için ise şu ifadeler kullanıldı: “Diyabet sensörlerinin SGK geri ödeme kapsamına alınması, projenin sadece yerel değil ulusal ölçekte kamu sağlığına kalıcı katkılar sunduğunun en somut göstergesidir. Bu durum, projenin model alınması gereken bir başarı hikayesi olduğunu ortaya koymaktadır.”

“ÇOK YOĞUN VE TİTİZ ÇALIŞTIK”

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal ise ödüle ilişkin şunları söyledi: “KalDer tarafından düzenlenen 25’inci Kalite Sempozyumu’nda esin veren kamu kuruluşlarıyla ilgili yapılan değerlendirmede, yerel yönetimlerde birincilik ödülü aldık. Ödül almamızda vesile olan iki projemiz vardı. Birisi HPV Aşı Uygulaması, diğeri de Diyabet Sensörü Destek Programı. Çok yoğun çalıştık, çok titiz çalıştık. Bu ödülü proje ekibimizle birlikte hak ettik. Mansur Başkan’ımızın çok büyük desteği vardı. Bu ödülü önce Mansur Başkan’ımıza sonra da tüm çalışanlarımıza hediye ediyoruz.”



Aksaray’da Yeni Şehir Mezarlığı Hizmete Açılıyor: Külliye Projesinin Temeli Atılacak
Aranan suçlular Türkiye'de! Yurtdışında yakalanıp Türkiye'ye getirildiler
Pençe Kilit'te teröristlerce kullanılan mağaraya imha!
Aile ve Gençlik Fonu’ndan çiftlere indirim müjdesi
Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak
Genç hatipler hutbe okuyarak yarıştı
Bursa’da itfaiye eri alımı sonuçlandı... 100 kişilik liste açıklandı
Türk hava sahasında rekor! Tüm zamanların transit uçuş rekoru kırıldı
Bakan Yerlikaya’dan polise saldırıya sert tepki! Otobüsü polisin üzerine süren CHP şoförüne suç duyurusu
Bakan Bolat, Dış Ticaret Verileri'ni Diyarbakır'dan açıkladı... Dış ticaret açığı 12 milyar dolar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Mayıs'ta KKTC yolcusu
HPV aşısı ve diyabet sensörü projeleri ödül getirdi
2024’te kırmızı et üretimi düştü
Başkan Altay'dan Bilim Merkezi öğrencileri ve OSB çalışanlarına ziyaret
Milletvekili Ün: Üretimdeki başarısızlığı ithalatla örtmeye çalışıyorlar
  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.9 ° / 9.1 ° Güneşli