Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Hem sahte ehliyet hem alkollü hemde kısıtlamayı delen vatandaş cezadan kurtulamadı

Hem sahte ehliyet hem alkollü hemde kısıtlamayı delen vatandaş cezadan kurtulamadı

Hem sahte ehliyet hem alkollü hemde kısıtlamayı delen vatandaş cezadan kurtulamadı

Sokağa çıkma kısıtlamasını delerek alkollü araç kullanırken polise yakalanan sürücü, polis verdiği ehliyetinin sahte olduğu anlaşılınca aracı ve telefonunu bırakarak yaya olarak kaçtı. Polisin kovaladığı şahıs bir süre sonra yakalanırken, gerçek ehliyetinin yine alkolden alındığı ortaya çıktı.
Olay, Yeni Sanayi Mahallesi Oto Sanayi Fatih Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında geniş çaplı denetim ve uygulamalar yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 68 BC 897 plakalı hafif ticari araca dur ihtarında bulundu. Aracı durduran İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri sürücünün alkollü olduğunu fark ederek alkol muayenesi yaptı. Yapılan alkol muayenesinde sürücü 1.14 promil alkollü çıktı. 
Alkollü sürücüden ehliyet ve ruhsatı alan polis ekipleri şahsın verdiği Hasan I. adına olan ehliyetin sahte olduğunu fark etti. Polisin ehliyetin sahte olduğunu fark etmesi üzerine alkollü sürücü telefonunu ve aracını bırakarak yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri de yaya olarak şahsın peşinden koşarken, bir süre sanayi sitesinde kaçan sürücü çok geçmeden polis ekiplerince yakalandı. Sokağa çıkma kısıtlamasını delen, alkollü araç kullanan ve sahte ehliyet düzenleyen şüpheli gözaltına alınırken, alkollü sürücünün gerçek isminin Savaş B. (40) olduğu tespit edildi.
Gözaltı işleminin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine getirilen Savaş B. kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarını görünce polis aracından inmek istemedi. Bir süre sonra inen Alkollü ve sahte ehliyet düzenleyen sürücü Savaş B., koron virüs tedbirleri kapsamında ağzına takması gereken maskesi kendini gizlemek için yüzüne takarak ağzını açık bıraktı. 
Hastanede basın mensuplarının “Nede alkollü ve sahte ehliyetle araç kullandınız” sorusuna “Saçmalama lan, aklını alırım” diyerek basın mensuplarına küfretti. Alkollü ve sahte ehliyetli sürücü aynı soruya, “Sahtelik arıyorsan git basına bak” Ben sahtecilikten yakalanmadım. Basına bak” diye cevap verdi. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra muayene odasından çıkan sürücü bu kez yüzündeki maskeyi ağzına takarak odadan çıktı. Burada da basın mensuplarının sorularını cevaplayan alkollü sürücü, “Sahteyle bizim işimiz olmaz” diyerek basın mensuplarını iftira atmakla suçlayarak, “İftira atma bana. İftira atma dava ederim seni” dedi.
Hastanedeki sağlık kontrolünün ardından polis ekiplerince Aksaray Polis merkezine götürülen alkollü sürücüye burada belgede sahtecilik suçlarından işlem başlatılırken, yapılan sorgulamasında gerçek ehliyetinin alkollü araç kullanmaktan polis ekiplerince el konulduğu ortaya çıktı. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 2 bin 473 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 473 TL ve sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaktan 3 bin 150 TL olmak üzere toplamda 8 bin 096 TL para cezası kesildi.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli