Hava sıcaklıkları artıyor... Anadolu'ya 'kuvvetli' yağış ve rüzgar uyarısı!

Hava sıcaklıkları artıyor... Anadolu

Hava sıcaklıkları artıyor... Anadolu'ya 'kuvvetli' yağış ve rüzgar uyarısı!

Hava sıcaklıkları yurt genelinde artmaya devam edecek. Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde yerel yağışların kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Marmara’nın güneyi ile Ege için, kuvvetli rüzgar uyarısı var.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Mayıs Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Buna göre Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu (Konya ve Karaman harici), Batı Karadeniz, Orta Karadeniz (Ordu haric), Doğu Anadolu'nun batısı ile Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneyi ile Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneyi, Orta Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi'nde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Meteorolojiden yağış ve rüzgara yönelik iki ayrı 'kuvvetli' uyarı geldi. 

Yağışların; Bolu’nun doğusu, Karabük, Kastamonu ve Çankırı çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiği, Marmara’nın güneyi ile Ege’de güney ve güneybatı yönlerden ise kuvvetli rüzgara karşı (40-60 km/saat) yaşanabilecek olumsuzluklara için dikkatli ve tedbirli olunması istendi.



HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARDI: EMİRHAN’IN İLHAM VEREN HİKÂYESİ
ABB'nin ücretsiz sınav kampları başladı
ABB'den kayıp eşya satışı
Sincan Atatürk Yüzme Havuzu misafirlerini bekliyor
ASKİ temizlik harekatı başlattı
Milletvekili Altınsoy: “Asıl Engel Görmezden Gelmektir”
SED ailelerine Anneler Günü pikniği
SARSILMAZ, milli gücü ve küresel vizyonuyla İspanya’da
Aksaray’ın Tarihi ve Kültürel Mirası Artık Dijital Dünyada: Sanal Turlar Ziyarete Açıldı
Motolux 68 Aksaray Spor Play-Off’ta Yoluna Devam Ediyor: Gözler Van Spor Maçında
Süper Cobra’lar hedefleri yok etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa 14. Leo'ya tebrik mektubu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MÜSİAD’da ekonomi mesajı: Kim üretiyorsa onun yanındayız
Hakkari’de yaralı vatandaş kurtarıldı
TMO'da eksper ve muhasebe kursiyerleriyle buluştu
  • Pazar 25.1 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 22.8 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 13.3 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu