'Hava Harp Okulu İzmir'e taşınacak' iddialarına açıklama

'Hava Harp Okulu İzmir'e taşınacak' iddialarına açıklama

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

ANKARA (İGFA) - Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Hava Harp Okulu'nun İzmir'e taşınması için çalışma başlatıldığı, arazinin ranta açılacağı ve elde edilecek gelirin F-16 alımında kullanılacağı” iddiasına iliişkin açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan paylaşımda, ''Hava Harp Okulu'nun taşınmasına yönelik alınmış bir karar bulunmamaktadır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından olası bir İstanbul depremine yönelik risklerin azaltılması ve muhtemel afet sonrası eğitim faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla, Hava Harp Okulu Yerleşkesi için alternatif bir konum belirlenmesine yönelik fizibilite çalışması talep edilmiştir.

Söz konusu teknik değerlendirme yazısı, bağlamından koparılarak kamuoyuna servis edilmiştir. Bununla birlikte Hava Harp Okulu Yerleşkesinde deprem riski de göz önüne alınarak başlatılan güçlendirme ve iskan amaçlı kapasite artırım çalışmalarının birinci etabı tamamlanmış, ikinci etap çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.'' ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1914581548285804736



İşitme engelli güreşçilerden Türkiye şampiyonluğu

Kayseri Büyükşehir'den atletizm pisti yatırımı

TOFAŞ potada Türk Telekom'a yenildi

TOFAŞ, Türk Telekom ile karşı karşıya geliyor

YEŞİLOVASPOR’DAN TARİHİ ŞAMPİYONLUK!

FOMGET'ten Başkentli taraftara çağrı

TOFAŞ, Fenerbahçe Beko’ya tek sayıyla yenildi

Avrupa Halter'de Türk başarısı

Malatya'da Tekerlekli Basketbol Takımı 1. lige yükseldi

10 futbol, 10 basketbol ve voleybol sahası için ilk adım atılıyor