Haşeraların Oluşumunu Engellemek Amacıyla Belediye İlaçlama Hizmetlerine Başladı

Haşeraların Oluşumunu Engellemek Amacıyla Belediye İlaçlama Hizmetlerine Başladı

Aksaray Belediyesi, insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasını engellemek amacı ile larva ilaçlama çalışması başlattı.

Aksaray Belediyesine bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilk olarak Bahçesaray Kırımlı Mahallesinde vatandaşlara ait hayvan işletmelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan ilaçlama çalışmaları ile insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasının engellenmesi planlanıyor. 

Halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezinde birçok farklı önlem alan Aksaray Belediyesinin bu yaptığı çalışmalar vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı. İşletmesinde ilaçlama yapılan vatandaşlar; ‘’Belediyemiz hayvan işletmelerimizde oluşabilecek sinek, böcek ve haşeralara karşı ilaçlama çalışması yaptı. Hayvan işletmelerimizde oluşan zararlılar hem kendi sağlığımızı hem hayvanlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkiliyordu. Belediye Başkanımız Evren Dinçer’e ve bu çalışmaları yürüten ekiplere teşekkür ederiz.’’ Dedi.

Aksaray Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşeraların oluşmasını engellemek için larva ilaçlama çalışmaları belirli periyotlarda şehir genelinde yapılacak.

Yapılan çalışmalarla ilgi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer; "Havaların ısınmasıyla birlikte tüm mahalle, cadde ve sokaklarda ilaçlama çalışması başlattık. İlaçlama çalışmalarımıza ilk olarak Bahçesaray Kırımlı Mahallemizde başladık. Şehir genelinde vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek zararlıların oluşmasını engellemek için ilaçlama çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımıza hijyenik bir ortam sunmak için Parklarda, çocuk oyun alanlarında, yol kenarlarında ve toplu kullanım alanlarında ilaçlama çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz günlerde toplu taşıma araçlarında yaptığımız dezenfeksiyon çalışmaları ile vatandaşlarımızın güven içinde araçları kullanma imkânı sağlamıştık. Ekiplerimiz ayrıca, il genelindeki çöp bidonları, konteynerler, pazar yerleri, temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp toplama araçlarını da ilaçlamakta ve dezenfekte etmektedirler" Dedi.



FECİ KAZADA HAYATINI KAYBEDEN BELLİKLİ AİLESİ AKSARAY’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Kooperatiflere 34,8 milyon TL'lik yeni destek
Diyarbakır 'Maziden Atiye' 51 şehit ve gazi çocuğunu ağırlıyor
Atatürk'ten ilhamla yeşil vatan... Okullarda fidanlar Atatürk ve vatan sevgisi mesajlarıyla toprakla buluştu
Doğal gazda son bir yılda büyük atılım... Doğal gaz erişiminde 81 ilin tamamına ulaşıldı
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan ilk yurt dışı ziyaret Türkiye'ye
Milli formayla masa tenisinde Dünya Şampiyonluğu
Balıkesirli gençlerden Ata’ya vefa ziyareti
Aksaray’da 26 Yaşındaki Genç İntihar Ederek Yaşamına Son Verdi
Ankara Keçiören'de çocuklar Atatürk'ü özlemle andı
Türkiye'de 2024’te 120 milyon ton atık oluştu
MEBİ YKS tarama testi kitapları yayımlandı
Sanayi üretimi Eylül'de düşüş gösterdi
İletişim'den 10 Kasım iddialarına açıklama... MEB, Atatürk’ü anmayı yasaklamadı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal’in yol haritası 102 yıldır rehberimiz
  • Salı 18.4 ° / 15.1 ° false
  • Çarşamba 16.9 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı