Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Hasas Kitap Konağında İnşaat Çalışmaları Büyük Ölçüde Tamamlandı

Hasas Kitap Konağında İnşaat Çalışmaları Büyük Ölçüde Tamamlandı

Hasas Kitap Konağında İnşaat Çalışmaları Büyük Ölçüde Tamamlandı

Aksaray Belediyesi tarafından Hasas ve Nakkaş Mahallesi ile birlikte Paşacık Mahallesi ve TOKİ Bölgesi’nde inşası sürdürülen kitap konaklarındaki çalışmalar devam ediyor.

Hasas Mahallesi’nde 360 metrekare alan üzerinde inşa edilen birinci kat seviyesi tamamlanan kitap konağı projesinde inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Hasas Kitap Konağı ile aynı gün temeli atılan diğer kitap konaklarında çalışmalar aynı seviyede ilerliyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kitap konaklarındaki çalışmaları zaman zaman yerinde inceleyerek projeyi yakından takip ediyor. İnşaatı devam eden kitap konaklarında kitapseverler için kitap okuma alanları, araştırma yapma imkânı için çalışma odaları yer alıyor.

Her yaş grubundan vatandaş ve öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği kitap konaklarında; sanat tarihi, dil ve edebiyat, ilahiyat, felsefe ve tarih koleksiyonu gibi çeşitli kitap kaynaklarını bünyesinde barındırıyor. Kitap konakları aynı zamanda akademik anlamda da araştırmaların yapılabileceği kaynaklara sahip olacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, okumanın kültürel bir alışkanlık olması için kitap konaklarının da bu anlamda okumaya teşvik eden birer kültürel merkezler olduğunu vurguladı. Kitap konağı kültürünü şehrin her bölgesine yaymayı düşündüklerini söyleyen Başkan Dinçer;“Kitap konaklarımızı en kısa sürede tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Dinçer konuşmasının devamında “Şuan inşaatı devam eden kitap konaklarımız tamamlandığında Azmi Milli Bahçesi’nde bulunan Nuri Yazıcı Kitap Konağı’mızla birlikte şehrimiz 4 kitap konağına sahip olacak. Kitap konaklarımız kaynak çeşitliliği artırarak zengin içeriğe sahip olacak. Her yaş grubu, kendilerine uygun bölümlerden istediği kitaba kolayca ulaşabilecek.” ifadelerini kullandı.

Fatih Mahallesi’nde Gençosman KOP Millet Kıraathanesi’ne öğrencilerin ve kitapseverin yoğun ilgisi olduğunu hatırlatan Başkan Dinçer, Millet Kıraathanesi’ne bir yenisini millet bahçesi içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.Başkan Dinçer, kitap konakları ve millet kıraathaneleri ile birlikte herkesin kitaba ulaşımının çok daha kolay olacağını bildirdi.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı