Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Hakkında 37 Yıl 7 ay hapis cezası bulunan hırsız suç ortaklarıyla birlikte yakalandı

Hakkında 37 Yıl 7 ay hapis cezası bulunan hırsız suç ortaklarıyla birlikte yakalandı

Aksaray'da Hakkında 37 Yıl 7 ay hapis cezası bulunan hırsız suç ortaklarıyla birlikte yakalandı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığının sorumluluk bölgesinde emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir.

          26 Haziran 2022 günü saat 01.40 sıralarında Aksaray ili Ağaçören İlçesi Avşar  Köyünde ikamet eden M.Y. (1973-E) isimli şahıs 112 acil ihbar hattını arayarak, kimliği belirsiz şahıslarca evine silahla bir el ateş edildiğini, ateş edilmesi sonucunda evin odasının bir adet camının kırıldığı ve oda duvarında mermi izinin olduğunu, daha sonra şahısların evin giriş kapısını yumruk ve tekme atmak suretiyle kırarak olay yerinden plakasını göremediği siyah bir araç ile kaçtıklarını beyanla ihbarda bulunmuştur.

          İhbarın alınmasını müteakip olaya derhal reaksiyon gösteren, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Dedektifleri (JASAT) ve diğer unsurların desteği ile Ortaköy Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda olay yeri ve çevresinde yapılan ısrarlı ve titiz çalışmalar neticesinde; olayı gerçekleştiren kişilerin S.A. (1987-E), A.D. (1985-E), İ.Y. (1995-E) ve N.G. (1980-E) isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir.

          Olaya karışan şahıslar hakkında yapılan detaylı araştırma ve soruşturma neticesinde; şüpheliS.A. (1987-E) isimli şahsın,farklı illerde “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı, Evden Hırsızlık, Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık, Mala Zarar Verme, Özel Belgede Sahtecilik, Basit Cinsel Saldırı, Hükümlü ve Tutuklunun kaçması, 6136 S.K.M. ve Basit Yaralama”olmak üzere (30) ayrı suçtan arandığı ve hakkında “37 yıl 7 ay” kesinleşmiş hapis cezasınınbulunduğu tespit edilmiştir.

          Şüpheli şahısların yakalanması için Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekip tarafından yapılan fiziki ve teknik takip sonucunda, şahısların Ankara İli Şereflikoçhisar İlçe merkezinde bir evde saklandıkları tespit edilmiş olup, söz konusu eve düzenlenen operasyonla şahıslar evde gizlendikleri yerde yakalanarak göz altına alınmıştır. Evde yapılan aramada (1) adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir.

          Gözaltına alınan şüpheli şahıslaradli makamlara sevk edilmiş olup,çıkarıldıkları mahkemeceA.D. isimli şahıs serbest bırakılmış, İ.Y. ve N.G. isimli şahıslaradli kontrol şartı ile serbest bırakılmış,S.A. isimli şahıs ise tutuklanarak Aksaray T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

          Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimizde asayiş ortamının sağlanması amacı ile titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edilecektir.

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9113,82%0,37
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,32% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli