Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

Hadi Hayırlısı Aksaray'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Hadi Hayırlısı Aksaray

Hadi Hayırlısı Aksaray'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin merkezinde yer alan Hamidiye Mahallesi’nde çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik prensipleri doğrultusunda başlattığı kentsel dönüşüm projesinde önemli bir gelişme yaşandı. İhalesi yapılan Hamidiye Kentsel Dönüşüm projesinin ilk adımı önümüzdeki günlerde atılacak. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Kentsel Dönüşüm projemizin ihalesi tamamlandı. En kısa süre içerisinde şehir merkezimizde dönüşümü başlatıyoruz. Hamidiye Mahallemizi yeniden modernize ederek şehir yaşamını iyileştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinin müjdesini sosyal medya hesaplarında duyurdu. 

Aksaray Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde merkez Hamidiye Mahallesi’nde başlayacak kentsel dönüşüm projesinde dönüşüm süreci başlıyor.

Projenin detaylarının hazır olduğunu altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, proje maliyetinin 1 milyar’ın üzerinde bir rakama sahip olduğunu işaret etti. 

AKSARAY TARİHİNİN İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ OLACAK

Aksaray tarihinde ilk kez başlatılan kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koyan ve bu anlamda başarıya ulaşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinin Aksaray tarihi açısından dönüm noktası olduğunu kaydetti. Belediye Başkanı Dinçer, kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada “Bugün şehrimizin merkezi konumunda yer alan Hamidiye Mahallemizde 22 bin 500 metrekarelik bir alanda başlattığımız kentsel dönüşüm projemizin ihalesini tamamladık. 

Tabi en başından beri projemizin paydaşı olan TOKİ ile yaptığımız görüşmeler kentsel dönüşümün ilk adımı oldu. Projenin bu aşamasına gelmesi için yoğun bir çalışma sergiledik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca projemizin onaylanması ve TOKİ ile yapılan görüşme trafiği uzun zaman gerektiren bir süreç oldu. Ardından hak sahipleriyle yaptığımız görüşmeler ve uzlaşma sağlanmasıyla ilk bina yıkımımızı 2 yıl önce başlattık. Şehir merkezinde risk oluşturan ve sağlıksız yapılaşmaya ait olan 80 adet binayı yıkımını yaparak ortadan kaldırdık. Şehirde yapılamaz denileni başlattık ve kentsel dönüşüm projemizde önemli bir aşamaya geldik. Gerekli olan yasal düzenlemelerleprojemizi ihale sürecine hazır hale getirdik” dedi.

EN KISA SÜREDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZİN TEMELLERİNİ ATIYORUZ

Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesinin şehrin ihtiyaç ve beklentilerine göre dizayn edildiğini aktaran Belediye Başkanı Dinçer, “Kentsel dönüşüm projemizde hak sahiplerinin görüşlerine yer verdiğimiz gibi uzlaşma sağlandı ve projeye katılımcılığı esas aldık.

Kentsel dönüşümde yeni bir sürece daha başladık. TOKİ tarafından gerçekleştirilen ihale sonuçlandı. İhaleye göre Hamiye Mahallemizde yer altı oto parkı olmak üzere 270 adet konut, 178 adet dükkan ve 126 ofis inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yüklenici firma tarafından yapılacak. Şehir merkezimizde sağlam, depreme dayanaklı, sürdürülebilir yaşamın olduğu binalar inşa edilecek. 

Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projemiz şehrimize hayırlı olsun. En kısa sürede bu projemizin temellerini atıyoruz. Bu projede katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza ve TOKİ yetkilerine teşekkür ediyorum” dedi.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı