Güzelyurt MYO mezuniyet sergisi açıldı

Güzelyurt MYO mezuniyet sergisi açıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları, Mimari

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları, Mimari Dekoratif Sanatlar ve Mimari Restorasyon Programlarının organize ettiği ?Mezuniyet Sergisi,? Zinciriye Medresesi?nde düzenlenen törenle açıldı.

 

Törende konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, geçen yıl da Güzelyurt MYO?nun sergisine katıldığını ve çok beğendiğini belirterek, geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması adına düzenlenen bu serginin önemli olduğunu söyledi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Geleneksel el sanatlarına ilişkin eserlerin ön planda olduğu sergide, modern çizgilerde tasarlanan eserler de beğeniye sunuldu. Hat sanatı, boyama, taş işçiliği, bez bebek, kabartma, ahşap dağlama, seramik, boyutlu görseller ve takı gibi ürünlerden oluşan sergiyi gezen protokol mensupları ve sanatseverler, akademisyenler ve öğrencilerden eserler hakkında bilgiler aldı; çalışmaları son derece başarılı bulduklarını belirtti. Sergiye Güzelyurt İlçe protokolü, bazı Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Birliklerinin temsilcileri de katıldı.

 

Öğrenci ve akademisyenlerin sezon boyunca, derslerde hazırladıkları eserlerden oluşan sergi, hafta sonuna kadar gezilebilecek.

 



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik