Tarih: 03.02.2018 12:14

Günebakan Projesine Halkın İlgisi Her Geçen Gün Katlanarak Artıyor

Facebook Twitter Linked-in

  Aksaray Belediyesi tarafından 2014´ten beri çeşitli denetleme parametrelerinin ardından başarılı gıda üreticilerine ve satış yerlerine halkın daha güvenilir ortamlarda gıda tüketmesi ve alışveriş yapması için Aksaray´da bir ilk olarak Günebakan Projesi  hayata geçirildi.

  Aksaray Belediyesi´nin, halkın daha temiz ve güvenli  gıda tüketmesi aynı zamanda işletmelerin hijyen kalitesini yakalaması için başlattığı Günebakan Projesi´nde şuana kadar 24 esnafa  sertifika verildi.

Günebakan sertifikası almak isteyenler ilk olarak Belediye Zabıta Müdürlüğüne müracaatta bulunuyor.

  Belediye bünyesindeki uzman Zabıta denetleme ekibi; 4.5g internet hızıyla tablet yada telefondan MOBIDI ile denetim işlemlerini anlık olarak gerçekleştirebiliyor, şeffaflık anlayışıyla MOBIDI ile fotoğraf, video ve ses kaydı alabiliyor, konum  özelliğini kullanarak işletme bilgilerini o konuma atayabiliyor,  Yapılan denetlemelerde, kurumun ve çalışanlarının hijyen kurallarına uygun olup olmadığı tespit ediliyor. Değerlendirme sonunda ,  100 üzerinden 80 puan ve üstü alan kurumlara Günebakan sertifikası veriliyor.  Sertifika verilen kurumların her 3 ayda bir kontrollerine devam ediliyor.  

Günebakan projesine halkın ilgisi her geçen gün katlanarak artıyor.  Vatandaşlar ?Günebakan? sertifikası olan işletmeleri gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —