Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Gölbaşı Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açılıyor

Gölbaşı Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açılıyor

Gölbaşı Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açılıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek can dostların hayat standartlarını korumak, sokak hayvanlarından korkan çocuk ve vatandaşların sesi olmak için harekete geçti. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek öncülüğünde başlatılan ve yapımı devam eden Türkiye’nin en donanımlı ve modern ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sona gelindi.

ANKARA İGFA- Gölbaşı Gölbek Mahallesi’nde 50 bin metrekare üzerinde hayata geçecek olan mega projede basın mensupları ve AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin, Gölbaşı Belediye meclis üyeleri ile bir araya gelen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek açıklamalarda bulundu. Can dostları sokaklarda maruz kaldıkları tehlikelerden korumak, aynı zamanda sokak hayvanlarından korkan ve endişe eden vatandaşların, çocukların endişelerini azaltmak amacıyla yola çıktıkları projenin detaylarını aktaran Şimşek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra harekete geçtik ve bir alan araştırması yaptık. Burayı bulduk. Köylülerimizle istişare ederek, Gölbaşı Belediyesinin kendi arsası üzerine bu Merkezi yaptık. Burayı yapmakta ki amacımız insanlarımızın rahat ve huzurlu yaşamalarını sağlamak ve sokak yavanlarını huzurlu ve güzel bir ortamda muhafaza etmek.  Bu alanı biz belediye olarak, kendi imkânlarımızla yaptık.”

“Görüyoruz ki can dostlarımız şehir içinde bazı zorluklar yaşıyor, trafik kazalarıyla canlarını kaybediyor. Kimi açlık, susuzluk ve hava koşulları ile mücadele ederken yaşama haklarından oluyor” diye Ramazan Şimşek “Bu duruma sessiz kalamaz, biz evlerimizde huzurla güvenle yaşarken onları kapı önünde bırakamazdık.  Dostlarımızı bir yere kapatmaktan ziyade onlara doğal yaşam alanı oluşturuyoruz. Serbestçe gezebilecekleri, doğal ahşap kulübelerinin olduğu kafeslenmeyecekleri, kendilerine ve çevreye zarar vermeden yaşayabilecekleri bir alan sağlayacağız. Bu alanda yine köpeklerimizin her türlü bakımları ile ilgilenecek veteriner hekimlerimiz ve eğitmenlerimiz görev yapacak. Türkiye için çok önemli bir alan olduğunu düşünüyoruz.”

"PROJEMİZ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

Gölbaşı Gölbek mahallesinde 50 bin metrekare arsa üzerinde kurulu olan barınak hakkında detayları da aktaran Ramazan Şimşek “Can dostlarımız şehir içinde bazı zorluklar yaşıyor, trafik kazalarıyla canlarını kaybediyor. Kimi açlık, susuzluk ve hava koşulları ile mücadele ederken yaşama haklarından oluyor. Dostlarımızı bir yere kapatmaktan ziyade onlara doğal yaşam alanı oluşturduk.249 adet padok, karantina alanı, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi, hayvan morgu, temizleme alanı, eğitim parkurları ve doğal yaşam alanları yer alacak. Beşer bin metrekarelik alanları ise hayvanlarımızın serbest dolaşma ve kulübelerinin olduğu bir yer olarak konumlandırdık. Peyzajı ve teknik özellikleri ile Ankara’ya ve Türkiye’ye örnek olacak hayvan rehabilitasyon merkezimizi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bu duruma sessiz kalamaz, biz evlerimizde huzurla güvenle yaşarken onları kapı önünde bırakamazdık. 249 adet padokumuzun, soğuk hava deposunun, arıtma tesisi, su deposu, yem üretme tesisimizin ve ameliyathanelerimizin olduğu büyük bir tesis yaptık. Serbestçe gezebilecekleri, doğal ahşap kulübelerinin olduğu kafeslenmeyecekleri, kendilerine ve çevreye zarar vermeden yaşayabilecekleri bir alan sağlayacağız. Bu alanda yine köpeklerimizin her türlü bakımları ile ilgilenecek veteriner hekimlerimiz ve eğitmenlerimiz görev yapacak. Türkiye için çok önemli bir alan olduğunu düşünüyoruz.”

DOĞAYA DOST BİR TESİS YÜKSELİYOR

Projenin diğer detaylarını da aktaran Şimşek “Tesisimizde 1500 metrekare alanda köpek eğitim parkuru ve 3 farklı bölgeden oluşan toplamda 10.000 metrekare doğal yaşam alanı ve bu alan içerisinde yaklaşık 500 adet korumalı köpek kulübesi bulunacak. Tesiste kullanılan arıtma tesisi sayesinde sulamada ve temizlikte kullanılan sular geri dönüşüm yöntemi ile tekrar kazandıracak olup, doğaya dost bir tesis oluşturulması amaçlanmaktadır. İçerisinde çeşitli yapılarımız ve idari binalarımız mevcut. Bu idari binamızın içinde dostlarımıza kısırlaştırma yapabileceğimiz bir ameliyathane var. Ayrıca alanda eğitim ve veterinerlik hizmeti de vereceğiz. Burada örnek veriyorum karantina bölgesi olacak. Hasta hayvanlarımızı diğer hayvanlar ile bir araya getirmeyecek, başka bir alanda misafir edeceğiz. Anne ve yavru canları da diğer canlılar tarafından zarar görmemeleri için ayrı bir bölümde tutacağız. Eğitime ihtiyacı olan canlılarımız var. Onlar için de ayrı bir bölüm hazırladık. Buradaki eğitmenlerimiz ile onları eğitime tabi tutacağız. İrtibat merkezleri kurulup, 7/24 güvenlik önlemi alınacak” dedi.



Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli