Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Gençler İçin En İyi Bilim ve Fenni Projesiyle Aksaray Belediyesi Ödül Aldı

Gençler İçin En İyi Bilim ve Fenni Projesiyle Aksaray Belediyesi Ödül Aldı

Gençler İçin En İyi Bilim ve Fenni Projesiyle Aksaray Belediyesi Ödül Aldı

AK Parti Yerel Yönetimler BaşkanlığıncaBaşkent Ankara’da organize edilen Türkiye’nin en büyük festivallerinden biri olarak nitelendirilenTam Bana Göre Festival adlı gençlik festivalinde Aksaray Belediyesi ‘Gençler İçin En İyi Bilim ve Fenni’projesiyle ödüle layık görüldü. Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teslim etti.  

Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen AK Parti belediyelerinin katıldığı“Tam Bana Göre Festival” adlı gençlik festivali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile başladı. Aksaray Belediyesi de festivale katılarak stant kurdu.

Gençlere yönelik farklı projeler geliştirip bilim ve teknolojik yeniliklere ayak uyduran Aksaray Belediyesi, festivaldeaçtığı stanttafaaliyetlerinden bahsederek hizmetlerini sergiledi.Aksaray Bilim Merkezi gençlerinin hazırladığı F1simülasyon ile katılımcılarazaman ve mekân sınırlarını aşarak sanal gerçeklikte Hasandağı, şehrin tarihi mekânları ve turistik alanlarını gezdirdi.

Türkiye’deki farklı belediyelerin katılımıyla gerçekleşen festivalde müzik dinletileri, konserler, söyleşiler, gösteriler, yarışmalar, sertifikalı eğitimler, atölyeler, sanal gerçeklik etkinliklerine yer verildi. Ayrıca tiyatro, sinema ve e-spor etkinliklerinin yanında festivalde belediyeler kendi yöresel lezzetlerini katılımcılara sundu.

Festivalde belediyelerin gençlere yönelik hazırladığı projeler değişik kategorilerde değerlendirmeye alındı. Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi’nin hazırladığı ‘Gençler İçin En İyi Bilim ve Fenni’ projesi festivalde ödül aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, proje ödülü alan belediyeleri tebrik ederek Aksaray Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e takdim etti.

Belediye Başkanı Dinçer, ödül töreni sonrasında yaptığı değerlendirmede gençler adına gurur duyduğunu belirterek “Bu ödül gençlerimizin, bu başarı hepimizin” şeklinde konuştu.  

Gençlerin fikir ve görüşlerine her zaman önem verdiğini söyleyen Başkan Dinçer, “Gençlerimize yönelik yapılan her çalışma geleceğe yatırımdır. Bizlerin gençlerimize yönelik yürüttüğü birçok proje var. Bunların en önemlisi belediyemize ait Gençlik ve Bilim Merkezi’dir.Bilim Merkezi gençlerimizin bilim ve teknolojiyle buluşarak yeni fikirler üretilmesine imkân sunuyoruz.Gençlerimizin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda onlardan fikir alarak dizayn ettiğimiz Bilim Merkezi’miz ileri teknoloji donatılara sahip. Merkezimize gönüllü ve bilime meraklı gençleri bekliyoruz.

Yine gençlerimiz için millet kıraathanemiz ile mevcutta bulunan kitap konağımıza, 3 farklı mahallede yenilerini ekliyoruz. Yine gençlerimize yönelik geziler, üniversite öğrencilerine yönelik çorba ikramımız haftanın belirli günlerinde devam ediyor. Yine sağlıklı yaşamı desteklemek adına gençlerimize yönelik bisiklet yollarını devreye aldık. 

Gençlerimizi geleceğimizin teminatı ve yarınlarımız olarak görüyoruz. Yeni fikirlere, yeni hayallere ve yeni projelere ihtiyacımız var diyoruz.” ifadelerini kullandı.



Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli