Tarih: 31.10.2019 13:32

Federasyon Başkanı’ndan ASÜ Bisiklet Sahasına Tam Not

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kampüste kurdukları bisiklet sahasının (velodrom) üniversiteler içinde bir ilki temsil ettiğini ve sahada önemli organizasyonlar yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile bisiklet sahasını gezen Rektör Şahin, sahanın 500 metre uzunlukta ve bisiklet sürmeyi daha da keyifli hale getiren çeşitli eğimlere sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerin kampüs içinde olduğu gibi bu alanda da bisiklet kullanabildiğini belirten ASÜ Rektörü, “Üniversiteler içinde özel bisiklet sahası bir ilk. Biz, bisiklet konusuna ciddi şekilde eğiliyoruz. Bu alanda şehrimize ve Üniversitemize yeni etkinlikler kazandırmak istiyoruz. Bisiklet sahamız bunun için oldukça ideal. Alandaki düzenleme çalışmalarına da peyderpey devam ediyoruz” dedi. Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı da, bisiklet sahasının pek çok organizasyona ev sahipliği yapabilecek ölçüde olduğunu ve tribün avantajının da bulunduğunu belirterek, gerekli çalışmaların hemen ardından ASÜ Bisiklet Sahası’nda uluslararası düzeyde bir organizasyon planlayabileceklerini kaydetti.

Rektör Şahin, kampüste sekiz akıllı bisiklet istasyonu bulunduğunu ve aktif bisiklet kullanıcı sayısının 9 binlere ulaştığının altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —