Aksaray

16.09.2024

  • İMSAK 04:57
  • GÜNEŞ 06:19
  • ÖĞLE 12:44
  • İKİNDİ 16:14
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:15

Faizsiz Konut Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Belgeler ve Hazırlıklar

Faizsiz Konut Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Belgeler ve Hazırlıklar

Faizsiz Konut Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Belgeler ve Hazırlıklar

Faizsiz ev alırken, geleneksel kredi çekme sistemlerinden farklı bir işleyişle karşılaşabilmeniz mümkündür. Çünkü Fuzul Ev, hazırladığı finansman modellerinde sıfır faiz ve peşinatsız şekilde ev alma kolaylığı sağlamaktadır. Faizsiz konut almaya karar verdiğinizde, öncelikle Fuzul Ev üzerinde yer alan finansman modellerini gözden geçirebilirsiniz. Satın almak istediğiniz evin değerini belirlemelisiniz.

Evin değeri belli olduğunda, Fuzul Ev portföy yöneticilerinden hesaplama ile ilgili destek alabilirsiniz. Evinizi teslim alacağınız tarih, yapılacak olan hesaplamaya bağlıdır. Çekilişli şekilde ya da çekilişiz katılabileceğiniz finansman modelleri hazırlanmıştır. Katılımcılar kendi gelir düzeyine uygun olan bir modeli tercih etmelidir. Çekilişler ile yapılan hesaplamalardaki tarihten daha erken şekilde evinize kavuşabilme şansına sahipsiniz.

Faizsiz Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Gerekli Belgeler ve İpuçları

Peşinatsız ev almabirikimi olmayan, yeni evlenen ve faize bulaşmadan ev almak isteyen bireylerin tercih ettiği bir durumdur. Peşinat ödeme zorunluluğu koymayan Fuzul Ev, bu sayede birikimi olmayan bireyler için avantaj sağlamaktadır. Ancak isteğe bağlı olarak peşinat ödemesi yapabilmeniz de mümkündür. Peşinat ödeyen katılımcılar ise vade sayılarını kısaltmış olacaktır. Bu sistemlerden yararlanabilmeniz için öncelikle dijital şube üzerinden başvuru işlemlerinizi yapmanız gerekir.

Başvuru için T.C kimlik kartınızla işlemlerinizi yapmanız yeterlidir. Sizden farklı bir belge talep edilmeyecektir. Aynı zamanda, bankalardaki gibi kredi notu ya da borç durumu sorgulanmadan kampanyalardan yararlanabilmeniz için onay verilecektir.

Faizsiz Konut Finansman Modelleri Nelerdir?

Fuzul Ev tarafından hazırlanan, faizsiz ev finansman modelleri çekilişli ve çekilişiz olarak iki kategoriye ayrılır. Bu finansman modelleri, farklı geri ödeme koşullarıyla ev sahibi olmanızı sağlar. Her sistemin ortak özelliği ise faizsiz, peşinatsız ve kredisiz olmasıdır. Aynı zamanda, taksit dondurma özelliği de her finansman modelinde yer almaktadır. Fuzul Ev tarafından hazırlanan kampanyalar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Çekilişsiz (Bireysel) Finansman Modeli: Teslimat tarihinin önden belirlenebilmesini sağlayan bir kampanyadır. Çekilişe katılım zorunluluğu yoktur. Taksitler halinde ev sahibi olabileceğiniz bu ödeme modeli, evinize daha erken bir tarihte sahip olabilmenizi sağlar.
  • Çekilişli Teslimatta Avantajlı Model: Taksit ödemelerinizi sabit şekilde yapabileceğiniz bir kampanyadır. Sabit ödeme avantajı sayesinde, evinizi teslim aldıktan sonra da herhangi bir taksit artışıyla karşılaşmazsınız.
  • Çekilişsiz Bireysel Ara Ödemeli Model: Katılımcıların taksit öderken, ayrıyeten yapacakları ara ödemler sayesinde vade sayılarını kısaltabilmeleri mümkündür. Teslimatınızı daha erken bir tarihe çekebileceğiniz ödeme modellerinden bir tanesidir.
  • Çekilişli Tasarruflu Erken Teslim Modeli: Taksitlerinizin sabit artışlı şekilde artacağı ödeme modelidir. Taksit tutarlarının ise her ay aynı oranda artmasını sağlamaktadır. Bu sayede, vade sayınızda kısalacaktır.
  • Çekilişli Fırsat Modeli: Evinizi teslim alana kadar geçen vade süresince, taksit ödemenizi sabit şekilde yapabilirsiniz. Evinizi teslim aldıktan sonra ise taksitlerinizin artış oranlarını kendiniz belirleyebilirsiniz. Bu ödeme modelinde de vade sayınızın kısalabilmesi mümkündür.
  • Çekilişli ve Değerini Koruyan Model: Katılımcıların belirlemiş olduğu dönemlerde taksit ödemesi yapabileceği bir kampanyalıdır. Aynı zamanda, yine katılımcıların belirlediği miktarda taksit artışının yapılabileceği bu sistem sayesinde, enflasyondan korunabilmeniz mümkündür.

Güvenilir Finansman Kuruluşu Nasıl Seçilir?

Faizsiz ev alımına destek veren finansman modelleri arasından seçim yaparken, gelir düzeyinizi göz önüne almalısınız. Aynı zamanda, ileriye dönük mail hedefleriniz ve ödeme rutininize göre seçimler yapmalısınız.

Fuzul Ev, düşük organizasyon ücreti talebi ile katılım sağlayabileceğiniz ödeme modellerini titiz bir şekilde hazırlamaktadır. Katılımcılar ise kişisel tercihlerine göre ödeme modelleri arasından seçim yapabilirler. Sıfır ya da ikinci el olarak satın alınacak evlerin değerleri birbirinden farklıdır.

Değeri farklı olan evler için geri ödeme planlarının da aynı olmaması gerekir. Dolayısıyla evin değerine ve gelir durumunuza uygun seçimler yapmalısınız. Bunun yanı sıra, çekilişe katılmak ya da katılmamak size kalmış bir durumdur. Her iki şekilde de kampanyalardan yararlanabilmeniz mümkündür.

240 aya kadar vade sağlanan ev kampanyalarında, esnek ödeme planlamaları yapılmaktadır. Vade süresi her ödeme modelinde farklı oranlarda belirlenmiştir. Dolayısıyla bireylerin seçimlerini etkileyecek olan detaylar arasında; evin değerinin yapılacak olan taksit ödemeleriyle ilişkili olması yer alır.

Finansal Durum Analizi ve Taksit İlişkisi

Peşinatsız ev alma sürecinde, katılımcıların aylık gelirlerine göre hareket etmeleri gerekir. Çünkü taksit ödemeleri ve gelir düzeyinin ev alım sürecinde birbiriyle yakından ilişkisi vardır. Öncelikle, satın almak istediğiniz ev modeline karar vermelisiniz.

Evin değerini belirledikten sonra, aylık olarak yapacağınız taksit ödemelerinin hangi oranda olduğuna karar verilmelidir. Bu kararı etkileyecek olan unsurların başında, tercih edeceğiniz finansman modeli yer almaktadır. Bunun yanı sıra, vade sayısının da aylık taksit oranlarını etkileyeceğini söyleyebiliriz.

Vade sayısını azaltabilecek ödeme modelleri vardır. Örneğin, ara ödemeler yaparak teslim tarihinizi öne çekebilmeniz mümkündür. Ara ödemeler yapmak, vade sayınızın azalmasına da neden olacaktır. Bu sayede, taksit oranlarınızda düşüş meydana gelecektir. Kısacası, katılımcıların finansal durumunu bilmeleri ve bu konu hakkında Fuzul Ev yetkilileriyle görüşmeleri gerekir.

Fuzul Ev Finansman Modellerini Tercih Etmenin Avantajları

Fuzul Ev finansman modelleri, farklı gelirlerdeki katılımcıların tercih edebileceği kampanyalardır. Bu kampanyalardan yararlanmanın getirdiği birçok avantaj vardır. Öncelikle, vade sonunda sadece evin değerini ödeyerek, ev sahibi olabilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra, sabit ödemeler yapma, kademeli ödemeler yapma, erken teslim avantajı ya da enflasyondan korunarak taksitlerinizi tamamlayabilme şansını yakalayabileceğiniz birçok avantajı Fuzul Ev’de bulabilirsiniz.

Fuzul Ev tarafından hazırlanan finansman modellerini tercih ettiğinizde, peşinat ödemeden kampanyalara katılabiliyorsunuz. Aynı zamanda, ödeme konforunda taksitlerinizi tamamlayabilmenize olanak sağlanmaktadır. Müşteri odaklı bir yaklaşım benimseyen Fuzul Ev, yardımlaşma ve dayanışma temelli olarak katılımcıların ihtiyaçlarına yanıt vermektedir.



Önder Yıldız Aksaray Veterinerler Odası Başkanlığına Yeniden Seçildi
Hudut Kartalları geçit vermedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin tecellisine destek vermeliyiz
729 gazi ve şehit yakınının kamuya ataması yapılacak
Bakan Tekin'den ülkeler arası iş birliği görüşmesi
Tarım-ÜFE'de yağlı meyveler yıllık yüzde 150,15 arttı
Bakan Güler Malezya resepsiyonunda
HEKİMLİK SORUMLULUKTUR VE BİR YAŞAM TARZIDIR
Japonya'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu iddiası!
184 yıllık köklü geçmişiyle bin 347 noktada hizmette
Adalet Bakanlığı 300 açıktan, 400 icra müdür ve yardımcısı alacak
Aksaray’ın Sevdiği iki Şahıs Bugün Toprağa Verildi.
Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 0,1 azaldı... Gayrimenkul hizmetleri yüzde 3,5 arttı
Türkiye'nin sağlık turizmindeki hedefi: 5 milyon turist
Sabancı Vakfı'nın yeni dönem burs başvuruları başladı
  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    33,99% 0,29
  • EURO

    37,82% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2822,85% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75
  • Pazartesi 26.4 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Salı 27.4 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.9 ° / 16 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı