"Eskisi Gibi" belgeseli izleyicilerle buluşuyor

"Eskisi Gibi" belgeseli izleyicilerle buluşuyor

BTF ve Türk Ocağı, (The Turkish-American Association of New Jersey) Türkiye'nin 2023 yılı Şubat ayında meydana gelen büyük depremlerden etkilenen çocuklar için umut dolu bir geleceği vurgulayan ilham verici bir etkinlik düzenliyor.

abdpost.com / ABD (İGFA)  - Etkinliğin odak noktası, Türkiye'deki 6 Şubat 2023 depreminde kol kaybı yaşayan iki gencin hikayesini anlatan etkileyici bir belgesel olan "Eskisi Gibi" olacak. Belgesel, Aliye Dinç ve Yaren Çiftçi adlı iki genç çocuğun, Türkiye'deki depremde kaybettikleri uzuvlarının ardından yeniden hayat kurma sürecini takip ediyor. Aliye ve Yaren’in, Adana’daki Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı Merkezi'nde rehabilitasyon süreçlerinde birbirlerine olan desteklerini ve arkadaşlıklarını konu alan bu film, dayanışmanın gücünü ve toplumsal destekle hayata tutunmanın dönüşüm gücünü gözler önüne seriyor.

Belgeselde, Aliye ve Yaren’in arkadaşlıklarının güçlendiği, Türk-Amerikalı doktorlar ve organizasyonlarının işbirliğiyle kurulan Çocuk Wellness Center’ın rolü de vurgulanıyor. Bu merkez, Türk-Amerikan toplumunun destekleriyle kurulan ve çocuk ampute hastalarına holistik bakım sağlayan önemli bir kurum. Ayrıca belgeselin sonunda, Aliye ve Yaren’in Hatay’a dönüşü ve köklerine yaptıkları yolculuk, onların geleceğe dair umutlarını pekiştiriyor.

Yönetmenliğini Sibel Karakurt Üstlendi

Sibel Karakurt, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu bir yönetmen, yapımcı ve senarist. Karakurt, sosyal sorunlar ve insani hikayelere odaklanan birçok projeye imza atmıştır. "Ceska Cinayetleri" belgeseli, uluslararası alanda dikkat çekmiş ve Al Jazeera International kanalında yayımlanmıştır. 2004 yılında “32. Gün” programıyla profesyonel kariyerine başlamış, son yıllarda "İstanbul Lezzetleri", "İstanbul’un Renkleri" ve "Doğunun ve Batının Ötesinde: Fatih Sultan Mehmet" gibi belgesellere de imza atmıştır.



Karadeniz'de mayın tespit edildi! SAS timi etkisiz hale getirdi
Bakan Yerlikaya'nın bayram telsiz mesajı
İnternet alışverişlerinde yeni dönem
Ankara'da 300 bin genç faydalandı
2024 teftişlerinde 710 milyon TL'lik kamu alacağı ödetildi
Bakanlıktan 'sürdürülebilir' geri dönüşüm klibi
'Hava'da yolcu hakları dijitalleşti
Tatilin ilk iki gününde trafik 19 can aldı!
Karakaya Barajı'nda dev rehabilitasyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kiraz'a anma
Bursalı'nın renklerdeki izleri geleceğe taşınacak
EBA Öğrenci Asistanı geliyor
Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetimlerini Sıklaştırdı
DSİ'den Ankara'nın içme suyu altyapısına önemli adım
AB'nin 'Gıda Güvenliği'ne Türkiye'de katıldı... Gıda etiketi okuma alışkanlığı teşvik edilecek
  • Salı 18.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.9 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı