Tarih: 25.11.2015 15:02

Ereğlili Doğa Severler Aksaray´daydı

Facebook Twitter Linked-in

 

22 Kasım 2015 Pazar Günü Konya Ereğli Dağcılık ve doğa Sporları kulübü (ERDAK ) koordinesinde Eskişehir ve Zonguldak´tan katılımcılarında aralarında bulunduğu ,Aksaray dağcı sporcularımızdan Şahin Koçak´ın rehberliğinde 52 kişilik bir grupla Ihlara Vadisi´nde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilmiştir.

İlimizin doğal güzelliklerini yakın çevremiz ve ülkemize tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi ; Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan tarihi Aşıklı Höyük ören yerine yapılan ziyaretle başlayıp akabinde Ihlara Kasabası´ndan vadiye giriş yapılarak yaklaşık olarak 7 km lik bir parkurda doğa yürüyüşü yapılmıştır. Yürüyüş sırasında vadi içerisinde bulunan önemli tarihi kiliseleri gezilerek vadi yerleşimi ve tarihiyle ilgili bilgilendirilme yapılmıştır. Yürüyüşün sırasıyla Selime Köyü´ne geçilerek burada bulunan tarihi kaya oyması katedral ve tapınakları gezdikten sonra, Güzelyurt ilçesindeki tarihi Rum evlerini gezilerek gün tamamlanmıştır.

Geziyle ilgili görüşlerini aldığımız Şahin Koçak ; Ihlara vadisini halen Kapadokya gölgesinde Nevşehir´e ait olduğu bilinmektedir. Biz doğa severler olarak ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla özveriyle gayret göstermek çabası içerisindeyiz.ERDAK  üyelerinden Metin Helimoğlu tarafından yapılan açıklamada; Aksaraylı Dağcı dostlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Aksaray´ın güzelliklerini görmemizde bizlere rehberlik yaptılar komşu ilimiz olmasına rağmen farkında olmadığımız tarihi dokuları gördük bir sonraki etkinlikte buluşmak dileğiyle tekrar teşekkür ediyorum. Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —