Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Engelli gence Vali Aydoğdu sahip çıktı

Engelli gence Vali Aydoğdu sahip çıktı

Engelli gence Vali Aydoğdu sahip çıktı

Aksaray’ın merkeze bağlı Babakonağı Köyü’nde tek başına tek odalı eski bir akaryakıt istasyonunun yazıhanesinde yaşayan 25 yaşındaki Ramazan Kaplan, geçirdiği trafik kazası sonucu sağ kolunu kullanamaz, sol bacağını da kalıcı aksaklık yaşadı. Ailesiyle küs olduğu için yıllardır tek başına yaşayan Ramazan Kaplan, engelli olduğu için kendine işte bulamayınca kendini sokak hayvanlarına adadı. Köyde başı boş gezen sokak hayvanlarını toplayıp bakımlarını yapan, beslenmelerini sağlayan Ramazan Kaplan köy muhtarı ve köy halkından tepki alınca bir süre sonra “Canlar” dediği köpekleriyle birlikte köyden kovuldu. Mücadelesinden asla vazgeçmeyen engelli genç köyün dışında kendi imkanları ve hayvan severlerin desteğiyle barınak kurdu. Burada canlarına bakmaya devam eden engelli genç köpeklerin tüm ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Köpeklerinden vazgeçmeyen Ramazan Kaplan, köyün 2,5 kilometre uzaklığında canlarına yaptığı barınağa günlük 3 kez gidip gelerek hayvanların adeta can dostu oldu. Yavru ve yetişkin olmak üzere yaklaşık 15 hayvanın bulunduğu barınağa her gün engelli haliyle 2,5 kilometre uzaklıktan 3 kez gelerek köpeklerine 3 öğün yemek ve su getiren Kaplan, her gelişinde canlarıyla oynayıp eğleniyor. Köpeklerinin her türlü ihtiyaçlarını düşünen Kaplan, hayvanların üşümemesi için kulübenin içine kauçuk minder, köpeklerin üzerine ise battaniye örterek onları soğuktan koruyor.
Konuyla ilgili Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatı ile hemen harekete geçen Aksaray Valiliği engelli genç ve yaşantısı hakkında geniş çaplı inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine talimat veren Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ekipleri engelli gence desteğe gönderdi. Ekipler kısa sürede harekete geçerek köpekler için 60 kilo yem alarak yola koyuldu. Engelli genç ile irtibata geçen ekipler Kaplan’ın oluşturduğu barınağa gelerek yemleri teslim etti. Barınakta inceleme yapan ekipler Ramazan Kaplan’ı güzel çalışmasından dolayı tebrik etti.

Engelli genç Ramazan Kaplan’ın tek göz bir yazıhanede kaldığını tespit eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na da talimat vererek engelli gence ihtiyaçlarının götürülmesini sağladı. Kaldığı tek göz odada yakacağı olmayan Ramazan Kaplan’a kömür yardımı yapılırken, ayrıca kıyafet ve gıda maddesi desteği de sağlandı. Sosyal yardımlaşma ekipleri tüm kömür ve gıda malzemelerini bir bir Ramazan’ın odasına taşıdı.
Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav’ı arayarak bilgiler alan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu burada engelli genç ile de telefon görüşmesi yaptı. Vali Aydoğdu’ya selam veren Ramazan’ın selamını alarak hal hatır soran Vali Aydoğdu, “Ben senin gayretlerini biliyorum. Hep senin yanındayız. Tarım müdürümüz de oraya geldi. Bir şeye ihtiyacın falan olursa mutlaka bizim haberimiz olsun. Biz elimizden gelen desteği sana göstereceğiz. Oldu mu güzel kardeşim? Sen hiçbir şey için sakın moralini bozma. Senin derdin, senin sıkıntın, bizim derdimiz sıkıntımız kardeşim, tamam mı canım benim? Allah senden de razı olsun. Gözlerinden öpüyorum” dedi.
Anne ve babasıyla arası açık olan Ramazan’a nasihatlerde bulunan Vali Aydoğdu, “Sana bir şey daha söyleyeceğim. Annene babana da iyi bak olur mu?” diyen Vali Aydoğdu’ya, “Ben onlarla konuşmuyorum ama yine de tabi ki” diye cevap verdi. Bunun üzerine engelli gence nasihatlerde bulunan Vali Aydoğdu, “Anne ve babayla konuşmuyorum olmaz. Baban seni o kadar çok seviyor ki, biz ölene kadar annemizi, babamızı sırtımızda taşısak onların hakkını ödeyemeyiz. Sen evlat olarak annene babana bak. Şeyde olabilirler, eksiklikleri olabilir, hataları olabilir ama onlar bizim annemiz babamız. Ne olursa olsun onlara saygıda sevgide kusur etmeyeceğiz tamam mı Ramazan? Bende inşallah Ramazan ayında beraber gelip iftar yapacağız” diye konuştu.
Vali Aydoğdu’ya teşekkür eden engelli genç Ramazan Kaplan, “Allah razı olsun Valim” diyerek elinden geleni yapacağına söz verdi. Tek derdinin hayvanlar olduğunu belirten Kaplan, “Benim tek istediğim bu canlara sahip çıkalım. Kendim için değil. Nasıl söyleyeyim? Ben burada muhtara oy vermediğim için beni dışlıyor” dedi. Bunun üzerine Vali Aydoğdu muhtar ile görüştüklerini belirterek, “Sen hiç merak etme. Ben muhtarla da konuştum, arkadaşlarımız, herkesle konuştum. Biz senin bu duyarlılığına saygı duyuyoruz, gereğini yapacağız. Ama senden tek istirhamım ne olursa olsun annemize babamıza saygıda sevgide hiçbir kusur yapmayacağız” şeklinde konuştu.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve Aksaray Valimizin talimatları ve bilgileri doğrultusunda ilimizdeki sahipsiz hayvanlarımızı hem Tarım ve Orman Müdürlüğü hem de Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte belirli aralıklarla besliyoruz. Bugünde Babakonağı Köyünde yaşayan Ramazan Kaplan kardeşimizin kendi imkanları ile kurduğu barınağa geldik. Burada sayın bakanımız ve sayın valimiz selamlarını ilettik. Aynı zamanda kendisine köpekleri için mama desteği getirdik. Aynı zamanda valimizin talimatları ile sosyal yardımlaşma ekipleri ile birlikte gıda kolisi, giyim ve kömür yardımı da yaptık. Her canlının yaşamaya ihtiyacı var. Merhamet duygusuyla bunları yapıyoruz, inşallah çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.
Destekten dolayı mutluluğu gözlerinden okunan engelli genç Ramazan Kaplan ekiplerle birlikte getirilen yemleri hayvanlara verdi. Hayvan severlerin ve kendi desteği ile kurduğu barınakta ekiplere bilgiler de veren Ramazan Kaplan, “Ben buradan sayın valime çok teşekkür ediyorum. Allah onların hepsinden tek tek razı olsun. Bana, canlarıma bütün mamalarına destek verdiler, bana da yardımcı oldular. Kömür, yiyecek ve her türlü yardımları için teşekkür ederim. Allah onlardan razı olsun. Valimiz elimden tutu, bana sahip çıktı. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Ben bu canları hiç bırakmayacağım. Ben yaşadığım kadar bu canlarda benimle birlikte yaşayacak” dedi,
Kaldığı tek göz odaya kendine yapılan yardımları kabul eden Ramazan Kaplan, “İşte ben burada tek başıma kalıyorum. Sayım valimizden ve tarım müdürümüzden Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Artık yakacağım da var. Geceleri üşümeyeceğim, Allah razı olsun hepsinden” diye konuştu.



Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
Promosyon listesi güncellendi
Meteorolojiden uyarı! Toz taşınımına dikkat...
LGS başvurularında bugün son gün
FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli