Emlakçılar Dikkat: Son gün 05 Aralık 2019

Emlakçılar Dikkat: Son gün 05 Aralık 2019

5 Aralık 2019 itibariyle "Mesleki Yeterlilik Belgesi" olmayan Emlakçılar faaliyetlerine devam edemeyecek. Belgesiz kişiler emlak pazarlama ve satış faaliyetlerinde bulunamayacak.

Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar odası başkan vekili Dede Özkaraca Taşınmaz Ticaretiyle uğraşan üyelerine duyuruda bulundu. Özkaraca yaptığı basın açıklamasında Bilindiği üzere, Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 05/06/2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmış ve taşınmaz ticaretinin işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler veya esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılması öngörülmüş ve işletmeye yetki belgesi verilebilmesi için gerekli olan şartlara yer verilmiştir. Bu kapsamda taşınmaz ticaretiyle iştigal eden ve bu faaliyetine halen devam eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların 05 Aralık 2019 tarihinde kadar yetki belgesi almaları gerekmektedir. Bu itibarla uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla taşınmaz ticareti (emlakçılar) ile iştigal eden üyelerimizin 05 Aralık 2019 tarihine kadar yetki belgesi almak üzere Ticaret İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvurular nasıl yapılacak?

Aranan şartlar nelerdir?

a) On sekiz yaşını doldurmuş olması,

b) En az lise mezunu olması,

c) Mesleki yeterlilik belgesine veya emlak yönetimine ilişkin ön lisans diplomasına sahip olması,

d) İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile itibarını yeniden kazanmış olması,

e) Konkordato ilan etmemiş olması,

f) Kasten işlenen bir suçtan dolayı affa uğramış olsalar dahi devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, terörün finansmanı, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından hüküm giymemiş ya da ticaret ve sanat icrasından hükmen yasaklanmamış olması.



AKSARAY BELEDİYESİ YENİ YILDA ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK
PTT'de yapılan tasarrufa Ahmet Sevim'den tepki
ANFA Bitki Evleri’nde yeni yılın çiçekleri sunuldu
Eczacıbaşı Dynavit, ikinci yarının ilk karşılaşmasına hazır
ABB’den ulaşımda dijital kolaylık anonim
ASKİ, su sayaçlarının donma riskine karşı uyarıyor
Erciyes'e 3 milyon ziyaretçi bekleniyor
Kayseri Talas'ta sanat ve bisiklet buluşması
Meteoroloji uyardı! Don, çığ ve buzlanmaya dikkat
Van Hudut Hattı'nda 50 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
AFAD'dan Doğu ve Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu'ya çığ uyarısı!
Şüpheli bebek ölümü ve şiddete 5 tutuklama! Bakan Tunç: Çocuklara yönelik şiddet geleceğe ihanettir
Milletvekili Bekin’den Trump’a tepki: ABD, İran’ın iç işlerine müdahale edemez
PMI Endeksi Aralık'ta yılın zirvesine ulaştı... Sanayi toparlanıyor
Alanya'da polis üzerine akrobatik şova 2 tutuklama!
  • Cumartesi 7.8 ° / 0.4 ° Güneşli
  • Pazar 9.3 ° / 6.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 13.2 ° / 8.6 ° false