EL BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK SUÇLA MÜCADELEYİ DAHA ETKİN KILIYOR

EL BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK SUÇLA MÜCADELEYİ DAHA ETKİN KILIYOR

EL BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAK SUÇLA MÜCADELEYİ DAHA ETKİN KILIYOR

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Farkındalık Eğitimi” isimli programda, gençlere narkotik, siber suçlar ve terör konusunda bilgiler verildi.

ASÜ Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin, teşkilat olarak toplumda yaşayan insanların kendini güvende hissetmeleri için 7/24 çalıştıklarını söyledi. Suç veya suçluyla mücadele ederken önleyici tedbirlerin önem teşkil ettiğini, tedbirleri de toplumla birlikte almaya gayret gösterdiklerini ifade eden Şahin, bu sayede erken uyarı sistemleri oluşturabildiklerini vurguladı. Çalışmaları yaparken aile kurumunu ve onun temsil ettiği değerleri korumayı ön plana aldıklarını da ileten Ferhat Şahin, “Temel hedefimiz nesilleri korumak. Bunun için farklı gruplara çeşitli eğitimler veriyor, bilgilendirmeler yapıyor, doğruları anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü kendi doğruları olanlar, başkalarının doğrularının arkasından gitmeye ihtiyaç duymaz. Uyuşturucu, sanal ortam, terörle mücadele… Hangi konuda olursa olsun biz her daim kendi doğrularımızın peşinde olacağız. Bunu yaparken el ele vermek zorundayız. Gerçek bir çözüm istiyorsak bunu ancak birlikte oluşturabiliriz” dedi. Sunum, narkotik maddeler, bağımlılık, bağımlılıkla mücadele, siber ortamda işlenen suçlar, siber güvenlik, terör faaliyetleri, terör örgütlerin çalışma biçimleri, terörle mücadele gibi alanlara dair teknik bilgilerin aktarımı ve soruların cevaplanması ile tamamlandı.

Programın sonunda ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, sunumu münasebetiyle İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin’e plaket takdim etti.



İlklerin kadın hakem ikilisi Avrupa Ligi Finali'nde

Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı

Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi

Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu

Pedallar eş zamanlı çevrildi

Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti