Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

EKECİK GRUP KÖYLERİ ANA YOLUNDAKİ 3 KÖR NOKTA’YA NEŞTER!

EKECİK GRUP KÖYLERİ ANA YOLUNDAKİ 3 KÖR NOKTA’YA NEŞTER!

* Aksaray İl Özel İdaresi önünden başlayarak Ortaköy ilçesi Balcı mahallesine kadar devam eden grup köyleri ana yoluna çevre köylerin yollarından çıkışta bulunan ve trafik kazalarına sebep olan kör noktalar İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmayla bertaraf edildi!

    Aksaray’ın Zafer mahallesi çıkışından başlayarak İl Özel İdaresi önünden geçen ve Ortaköy ilçesinin Balcı Mahallesine kadar devam eden ilimizin iki ana grup köy yolundan biri olan Ekecik Grup köyleri  ana yoluna çevre köylerin yollarından çıkışta bulunan kör noktaların bertaraf edilmesiyle buralarda  gelen araçların görülmemesi nedeniyle oluşan trafik kazaları da milimize edilecek.

  Konu ile ilgili olarak çalışma yerinde açıklamada bulunan Aksaray İl Genel Meclisi Başkan vekili Veysel Yıldız” İlimiz merkez ilçesi ile Ortaköy ilçemiz arasında bulunan ve ilimizin iki önemli grup köy yolu olan Ekecik Grup köyleri yoluna  bölgede bulunan köylerin yollarında çıkışta bulunan kör noktalar  can ve mal kaybı oluşturan kazalara sebep oluyordu .

   Kazaların ortadan kaldırılması için İGM başkanımız Mehmet Tüzün ve üye arkadaşlarımızla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile yaptığımız görüşmenin ardından daha önce kazaların yaşandığı kör noktalarında köylerin yollarından ana yola çıkarken görüşü engelleyen yerlerde bölge muhtarlarının da gözetiminde ortadan kaldırdık.

  Yapılan çalışma ile Taptuk köyümüzün, Yanyurt ve Salmanlı ile Ortaköy ilçemizin Sarıkaraman köyünden itibaren bu yolu kullanan ve Yanyurt yolu ile Salmanlı yolunda ana yola çıkan sürücülerin ve Borucu köyünden ana yola çıkıştaki sağ ve soldaki görüşü engelleyen çıkıntıları yıkarak sürücülerin daha iyi şekilde ana yola çıkmadan sağ ve soldan gelen araçları görmelerini sağladık.

 Kör noktaları ortadan kaldırırken yine buralarda kısa duraklamalar ile arızaların giderilmesine imkan verecek alanlarında oluşumunu sağlamaya çalıştık. ”dedi.

    KÖY MUHTARLARINDAN TEŞEKKÜR!

 Gerçekleştirilen çalışmayla köylerinin ve civar köylerle birlikte kullanılan yollardan grup köyleri ana yoluna çıkışlarda yola çıkıncaya kadar sağdan ve soldan gelen araçların görülememesinin can ve mal kayıplarına sebep olan kazaların bertaraf edilmesi bölge insanlarını sevindirdi.

  Bölgeleri ve köyleri adına yapılan hizmet içinBorucu köyü muhtarı Mustafa Tosun, Salmanlı köyü muhtarı Mustafa Sarıkaya, Yanyurt köyü muhtarı Bülent Sarıkaya ve Taptuk Emre köyü muhtarı Metin Koca ”Köylerimizi grup köyleri ana yoluna bağlayan çıkışlardaki kör noktaların bertaraf       edilmesini sağlayan İGM başkanı Mehmet Tüzün, İGM başkan vekili Veysel Yıldız, İGM üyelerine, İl Özel İdaresi Genel sekreteri İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı  ve Yol Şube Müdürü Mustafa Yalvaç’la birlikte emeği olan tüm İl Özel İdaresi personeline hemşerilerimiz ve bölge insanları adına teşekkür ederiz.” dediler.(Haber ve Fotoğraflar Ali Genç)

 



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli