Ecdat Yadigârı Bir Eser Daha Eski İhtişamına Kavuştu

Ecdat Yadigârı Bir Eser Daha Eski İhtişamına Kavuştu

Ecdat Yadigârı Bir Eser Daha Eski İhtişamına Kavuştu

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından şehrin tarihi değerlerini ve mekanlarını gün yüzüne çıkartmak için başlatılan restorasyonlarından II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünde çalışmalar tamamlandı.

Anadolu Selçuklu Sultanlarından II. Kılıçarslan, Aksaray’a yaptığı binlerce eser ile şehrin Selçuklu kimliğinin yüzyıllar boyunca devam etmesini sağlamıştır.

Halk arasında Kırkkızlar Tepesi olarak bilinen noktada türbesi ve köşkü bulunan II. Kılaçarslan’ın isminin gelecek nesillere ulaşması ve şehrin kadim tarihinin anımsanması adına köşkte ve türbede restorasyon çalışması başlatılmıştı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu restorasyon çalışmaları kapsamında türbe ve köşk aslına uygun olarak restore edildi.

Selçuklu Mimarisinin izlerini üzerinde bulundurularak şehre kazandırılan II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkü konumu itibari ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olabilecek şekilde dizayn edildi. Proje kapsamında yöresel ürünlerin tanıtılacağı alanlara yer verildi. II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünün çevre düzenlemeleri yapılarak açılışının yapılması ile şehrin turizm değerine katkı sağlaması bekleniyor.



Nilüfer Belediyesi GESK ligi lider bitirdi

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın 3-9 Haziran Alanya kampı kadrosu açıklandı

Serbülent Dalkıran Süper Lig'den teklif bekliyor

Süper Lig'de haftanın programı açıklandı! Galatasaray- Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak?

Tekvando Milli Takımı'na TBMM'den tebrik

Milli okçumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu oldu

IHF Başkanı Dr. Hassan Moustafa Türkiye'de

İlklerin kadın hakem ikilisi Avrupa Ligi Finali'nde

Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı

Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi