Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa'da

Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa

Dünya Neolitik Kongresi Şanlıurfa'da

Dünyanın en eski Neolitik bölgeleri arasında bulunan Göbeklitepe ve Karahantepe gibi önemli alanlara ev sahipliği yapan Şanlıurfa Dünya Neolitik Kongresi'ne ev sahipliği yapacak.

ANKARA (İGFA) - Dünya çapında neolitik kültürleri anlamaya yönelik yeni bakış açılarının geliştirileceği buluşma için geri sayım başladı.

Türkiye’de bir ilk olarak 4-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası kongreye 64'ü aşkın ülke ve 487 kurumdan bine yakın akademisyen katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılışını yapacağı etkinlik, uzmanlara ve tarih meraklılarına, farklı bölge ve dönemlerdeki neolitik oluşumları tartışmak ve dönemin artan küresel sosyal karmaşıklığını aydınlatmak adına benzersiz bir platform sunacak.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesi ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteğiyle düzenlenecek Dünya Neolitik Kongresi, neolitik döneme ilişkin geleneksel teorileri, yerleşik yaşam biçimleri, sosyal hiyerarşi ve kimlikler, inançlar ve çevresel faktörlerin yanı sıra biyoarkeoloji, tarihleme yöntemleri, fiziksel antropoloji ve jeoarkeoloji gibi çalışmalara da odaklanacak. Kongrenin uzun vadede, dünya çapında neolitik araştırmalara yön vermesi de bekleniyor.

DÜNYANIN SEÇKİN ÜNİVERSİTELERİ ŞANLIURFA’DA OLACAK

Öte yandan İstanbul Üniversitesi ile Harran Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Neolitik Kongresi, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilecek. Dünyanın seçkin üniversitelerinden akademisyenlerin konuşmalar yapacağı bilimsel oturumlarda neolitik döneme ilişkin bölgesel ve küresel perspektifler ele alınacak.

Kongrede ayrıca Şanlıurfa arkeolojik kazılarında görev yapmış Klaus Schmidt, Harald Hauptmann ve Bruce Howe gibi önemli isimler için anma konuşmaları da yapılacak.

Kongre katılımcıları Göbeklitepe, Karahantepe, Sayburç, Çakmaktepe ve Sefertepe gibi Şanlıurfa'daki Neolitik yerleşim yerlerini ziyaret etme şansına da sahip olacak.



Erzurum-Rize arasında uçak kazası! AFAD: Arama çalışmaları yoğunlaştı
İzmir Çeşme yangınında tüm ekipler sahada... Riskli bölgelerde tahliyeler sürüyor
'Oruç Reis' tarihi görevden Mavi Vatan'a döndü
Sinema sektörü Ticaret Bakanlığı'nda değerlendirildi
Erzurum'da deprem paniği
Türk Kızılay'dan 5 günde 288 bin kişilik beslenme hizmeti
Emine Erdoğan’dan Vatikan’da önemli temaslar
Erdoğan’dan 1920 telgrafı paylaşımı... Türkiye'nin kuruluş mayasını o telgrafla anlattı
Erdoğan: CHP yönetilmiyor, sürükleniyor
“Sahnede Matematik” Projesi TÜBİTAK’tan destek aldı
Türkiye-Çin Medya Forumu’nda adalet ve hakikat vurgusu
Araç İmal, Tadil ve Montaj Yönetmeliği'nde değişiklik... Montaj süreçlerinde onay kuruluşlarına ek yetkiler geldi
OGM: Yangınlarla mücadelede asıl güç, kara gücüdür
Bursa Gemlik’te 4,3 büyüklüğünde deprem!
Tarımsal üretim planlamasına ayar... Meyve bahçesi tesisine sınırlama
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli