Tarih: 29.03.2019 11:10

Dünya Mirası Alanlarda Ortak Mekân Kullanımı

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Dr. Öğr. Üyesi Burak Murat Demirçivi, dünya mirası alanlarda ortak mekân kullanımından kaynaklı problemleri önlemek için, yerel toplumun etkin şekilde planlamalara dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

?Dünya Mirası Alanlarda Toplum Temelli Turizm: Göreme Milli Parkı ve Kapadokya Örneği? başlıklı bir sunum yapan Demirçivi, dünya mirası bir varlığın turistik anlamda değerlendirilebilmesi sürecinde, bazı hassas ölçütlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Demirçivi´nin konuşmasından satırbaşları şöyle: ?Dünya mirası alanlarda, ziyaretçiler ve yerel toplumun ortak mekân kullanımından kaynaklı problemleri önlemek, turizmden sağlanan faydayı arttırmak ve toplumun çıkarlarını en iyi şekilde korumak için yerel toplumun etkin bir biçimde planlama, geliştirme, uygulama ve yönetim politikalarının içinde yer alması gerekmektedir. Bir dünya mirası varlık turistik anlamda değerlendirilirken, tüm politikalar toplum çıkarları, hassasiyetler ve kültürel kimlik gibi ölçütlere göre belirlenmelidir...?

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nce 92´ncisi düzenlenen Felsefe Toplantısı´ndaki sunumu, öğrenciler ve akademisyenler takip etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —