Drama Uygulamaları Eğitim Sürecini Geliştiriyor

Drama Uygulamaları Eğitim Sürecini Geliştiriyor

Drama Uygulamaları Eğitim Sürecini Geliştiriyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ?Eğitimde Drama Uygulamaları? konulu çalıştay büyük bir ilgi gördü.

Etkinliğin, farklı branşlardan öğretmenlerin de derslerinde drama kullanabilmesine olanak sağlaması açısından önemli olduğunu ifade eden Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gözde Ertürk Kara, bu sayede eğitim sürecinin çok daha nitelikli şekilde ilerleyebileceğini söyledi. Şarkı ve oyunlarla zenginleştirilen öğrenme ortamlarının, bu süreçte yaşanan sorunları en aza indirgediğini ve bunun toplam eğitim kalitesine de pozitif yansımalarının olduğunu ileten Kara, ?Düzenlediğimiz etkinliğimizde bu hususa dikkat çekmek istedik. Çalıştayın düzenlenmesine emek veren herkese çok teşekkür ederiz? dedi. Yapılan açılış konuşmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Erdoğan kürsüye geldi ve derslerde drama eğitiminin önemine dikkat çeken bir sunum yaptı. Eğlenceli anlatımıyla dikkat çeken Erdoğan, konferansının son bölümünde drama yöntemlerinin nasıl kullanılması gerektiğini uygulamalı olarak da izah etti.

Etkinliği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve veliler takip etti. Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin etkinliklerine http://cocukmerkezi.aksaray.edu.tr/tr sitesinden ulaşılabileceği belirtildi.



Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik