Dr. Recep Erdem Erkul'a 'fahri' görev

Dr. Recep Erdem Erkul

Dr. Recep Erdem Erkul'a 'fahri' görev

DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı ve Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Erdem Erkul, Kore Cumhuriyeti’nin Sivas Fahri Konsolosu olarak görevlendirildi.

SİVAS (İGFA)  - Teknoloji girişimcisi Dr. R. Erdem Erkul, Kore Cumhuriyeti’nin Sivas Fahri Konsolosu olarak atandı. Erkul, görevlendirme belgesini, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Yeondoo Jeong’un elinden Ankara’daki büyükelçilik binasında düzenlenen törenle teslim aldı.

Görevi kendisine Kore Cumhuriyeti adına tevdi eden Büyükelçi Jeong’a teşekkür eden Erkul, diplomatik ilişkilerin ilk kurulduğu 1957 yılından bu yana iki ülke arasındaki bağların her yıl daha da güçlendiğini belirtti. Erkul, iş yaşamı ve bugüne dek yöneticiliğini üstlendiği sivil toplum kuruluşlarında kazandığı deneyimler ile iki ülkenin ticari ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesinde katkı sunmaktan her zaman kıvanç duyduğunu dile getirdi.

Erkul, Türkiye’de ve Güney Kore’de, sivil toplum kuruluşlarında yaptığı çalışmalar ve teknoloji sektörünün gelişmesine yönelik çalışmalarıyla tanınan saygın bir teknoloji girişimcisidir.  

2014-2018 yılları arasında Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung şirketinde direktörlük ve şirket sözcülüğü görevlerini yürüten Erkul, iki ülke arasında farklı Ar-Ge ve inovasyon projelerinde yer alıp çeşitli görevler üstlendi. İki dönemdir Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı olarak görev yapan Erkul’un 2021 yılında kurduğu yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech’in dünya çapındaki altı ofisinden biri de Güney Kore’nin başkenti Seul’de bulunuyor.



Tarım ve Orman'dan Çubuk’taki yem sektörüne teknik ziyaret
MKE'nin 'Nüfuz Edici Bomba'sı engel tanımıyor!
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreciyle fiyat istikrarına odaklanıyoruz
HEMBA'dan 3 milyon kişi faydalandı... Bilgisayar İşletmenliği HEMBA'nın gözdesi
Emine Erdoğan’dan 'Koruyucu Aile Günü'nde anlamlı mesajlar
1 TL'lik kayısı paylaşımı 1,4 milyon TL cezaya patladı! Yanıltıcı paylaşıma milyon liralık ceza!
Muharrem İnce'den Saraçhane çağrısı
Atlı Jandarma Timleri Denizli ve Gaziantep’te
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Dışişleri Bakanı'nı kabul etti
İzmir Büyükşehir'den yangınların bilançosu
AFAD'dan İzmir ve Bilecik'e 60 milyon TL acil yardım ödeneği
Efkan Ala’dan 17-25 Aralık iddialarına yalanlama!
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 38,16 arttı... Ulaştırma ve depolama hizmetinde artış
30 Haziran Koruyucu Aile Günü Aksaray’da Anlamlı Bir Programla Kutlandı
Türkiye’de son 3 günde 263 yangın!
  • Pazartesi 26 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Salı 28.2 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli