Dr. Kurtoğlu; Türkiye su zengini bir ülke değil

Dr. Kurtoğlu;  Türkiye su zengini bir ülke değil

Dr. Kurtoğlu; Türkiye su zengini bir ülke değil

 

KOÇ Holding eski Genel Müdürlerinden İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Aksaray Üniversitesi´nde (ASÜ), TEMA Vakfı´nın davetlisi olarak ?Su Savaşları, İklim ve Çevre? konulu bir konferans verdi.

Dr. Kurtoğlu konuşmasında, esasında Türkiye´nin su zengini bir ülke olmadığını, su kaynaklarını çok dikkatli kullanması gerektiğini ve küresel ısınma sonucunda Türkiye´nin büyük problemler yaşayabileceğini belirtti. Su kaynaklarının etkin kullanılmasının, ileriki yıllarda uluslararası ilişkiler ve ekonomi başta olmak üzere, hayatın her alanını etkileyeceğini ifade eden Ramazan Kurtoğlu IŞİD, PKK, PYD gibi terör örgütlerinin var oluş sebeplerinin başında, Ortadoğuyu sulayan Fırat ve Dicle Nehirlerinin kontrolünün ele geçirilmesi arzusu olduğunu söyledi.

Aksaray TEMA İl Temsilcisi ve ASÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kürşat Fırat ise, yeraltı sularının her geçen gün azaldığına dikkat çekti ve Dr. Ramazan Kurtoğlu´nu Aksaray´da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Fırat, konferansın düzenlenmesine katkı sağlayan Aksaray Genç TEMA, ASÜ Doğa Topluluğu ve ASÜ İnşaat Topluluğuna da teşekkür etti. 



Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek