Doktor olup, hemşire annesinin yanına atandı

Doktor olup, hemşire annesinin yanına atandı

Doktor olup, hemşire annesinin yanına atandı

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden geçen yıl mezun olan Bünyamin Yılmaz (27), hemşire annesi Perihan Başbuğ Yılmaz’ın (52) görev yaptığı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atandı. Acil serviste çocuk doktoru olarak görev yapan Bünyamin Yılmaz, “Ben hekimim, annem ise hemşire. Biraz boynuz kulağı geçmiş gibi oluyor. Bu iyi bir şey, biz çok memnunuz” dedi.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 30 yıldır evde sağlık hizmetleri hemşiresi olarak görev yapan Perihan Başbuğ Yılmaz, 1 yıl önce Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan oğlu Bünyamin Yılmaz ile 1 yıldır aynı hastanede görev yapıyor. 2024 Eylül’den bu yana birlikte işe giden anne-oğul, hastalarına şifa olmaya çalışıyor.

‘GURUR DUYUYORUM’

2 çocuk annesi Perihan Başbuğ Yılmaz, “Oğlumu gördüğüm anda gururlanıyorum ve çok mutlu oluyorum. Bebekliği ve çocukluğu aklıma geliyor. Ergenliği ve tıp seçtiği, mezun olduğu o günler aklıma geliyor. Poliklinikte veya herhangi bir yerde, hastaya yardım etmesi çok hoşuma gidiyor ve gurur duyuyorum. Hemşire bir anne olarak beni mutlu ediyor. Oğlumu soranlara ‘Ben yetiştirdim’ diyorum. Büyüttüğüm evladım devlete, millete ve vatana yardımcı oluyor. Beyaz önlüğüyle hastalara bakarken onu izledim. Allah nasip ederse emekli olacağım. Ben de bundan sonra ona bırakacağım” dedi.

‘HERKESE NASİP OLMAYACAK BİR ŞEY’

Dr. Bünyamin Yılmaz ise “Çocukluğumdan beri hastanedeyim. Çocukluğumdan beri kırmızı koltuklar, hasta kağıtları gibi her şey aklımda. ‘Annemin yanında kalayım’ diye tıp seçip doktor oldum. Sonrasında Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çocuk doktoru olarak atandım. Görevimi yaparken tamamen merhamet ve Allah rızası için yapmamı annem sürekli tembihler. ‘Geleni geri çevirme, iyi davran, iyilik iyidir’ der. Ben de genelde öyle yaparım. Öncelikle herkese nasip olmayacak bir şey. Ben hekimim, annem ise hemşire. Biraz boynuz kulağı geçmiş gibi oluyor. Bu iyi bir şey, biz çok memnunuz” diye konuştu.



Hasandağı’nda Mahsur Kalan İki Üniversite Öğrencisi Helikopterle Kurtarıldı
Gençlerden Sakarya'ya tam not
HASANDAĞI’NDA MAHSUR KALAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Bayraktar AKINCI'dan çifte başarı... 2 BOZOK ve 1 KAYI-30 ile tam isabet!
Ankara’da “Park Et Devam Et” uygulaması 3 noktada hizmet veriyor
Cumhurbaşkanlığı uyardı, Sağlık Bakanlığı Israrcı! 'Gelmeyen hasta' kesintisine tepki büyüyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde son hafta! Başvurular 19 Aralık'ta tamamlanıyor
Saklav Ailesinin Acı Günü: Protokol ve Vatandaşlar Cenazede Bir Araya Geldi
Doktor olup, hemşire annesinin yanına atandı
Mesleki Yeterlilik Kurumu, yeni ulusal standartları yayımladı
Kırmızı bültenli 24 suçlu daha Türkiye'ye getirildi... 2,5 yılda 584 firari yakalandı
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Keçiören’de türkülerle anıldı
Ankara Keçiören'de Okan Çağan Parkı açıldı
Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor
UNESCO'da Türkiye'nin varlık sayısı artıyor! Zerzevan Kalesi ve Mithraeum 2026'da değerlendirilecek
  • Pazartesi 10.2 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 10.6 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.6 ° / 7.3 ° Güneşli