Doğum yardımları annelerin hesaplarında

Doğum yardımları annelerin hesaplarında

Doğum yardımları annelerin hesaplarında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını belirterek, bugüne kadar 558 bin 360 annenin hesabına 5,86 milyar liralık ödemenin gerçekleştirildiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA)- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum yardım ödemeleri ile ilgili güncel verileri paylaştı.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle ilan edilen 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı miktarının güncellendiğini anımsatarak, bu kapsamda 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan ilk çocuğa 5 bin liralık tek seferlik, ikinci çocuğa aylık 1500 lira, üç ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira destek verildiğini kaydetti.

Aile Yılı'nda vatandaşlara verilen önemli desteklerden birinin doğum yardımları olduğunu belirten Bakan Göktaş, ekim ayı doğum yardımı ödemelerinin bugün itibarıyla annelerin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Böylece bugüne kadar doğum yardımından faydalanan toplam 558 bin 360 annenin hesabına 5,86 milyar liralık ödeme gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Göktaş, "Bakanlık olarak aile olmayı teşvik eden, sürdürülebilir destek mekanizmalarıyla sağlıklı, bilinçli aileleri güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ödemelerin bütün ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Doğum yardımına başvuruların e-Devlet ve 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulaması üzerinden alındığını kaydeden Bakan Göktaş, başvurusu onaylanan ailelerin doğum yardımlarının yatırıldığı bilgisine 'İlk Öğretmenim Ailem' mobil uygulaması aracılığıyla da ulaşılabileceğini açıkladı.



Manisa’da sivil katılım eğitimi
Terörle mücadelede kararlılık sürüyor
Erdoğan-Merz görüşmesi... Ticaret 60 milyar dolara çıkacak!
Almanya Başbakanı Külliye'de
Manisa Dostlar Meclisi’nden anlamlı buluşma
Cumhuriyet’in 102. yaşını tebrik eden ülkelere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teşekkür
Aile Yılı'nda TCDD indirimi rekor kırdı! 176 bin aile, 25 bin çift indirimle seyahat etti
Ankara’da tarih sanatla buluşuyor
TSK'dan Suriye ve Yunanistan'la eğitim atağı... 49 Suriyeli öğrenci Harp Okulu'nda!
Milli Dayanışma 16. toplantısına başladı
Kapıkule ve İpsala’da 525 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Türkiye, Kalkınma Yolu'nda aktif rol üstlenecek
Ankara’da KEÇ-TİM’e akreditasyon eğitimi
Gaziantep’ten Doğu ve Güneydoğu’ya hizmet köprüsü
Bursa Osmangazi’de zeka ve strateji aynı masada buluştu
  • Perşembe 19.1 ° / 12 ° Güneşli
  • Cuma 18.8 ° / 15 ° false
  • Cumartesi 18.2 ° / 14.4 ° false