Doğum yardımına başvurular başladı

Doğum yardımına başvurular başladı

Doğum yardımına başvurular başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Yılı'nda hayata geçirilen doğum yardımlarına başvuruların, bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladığını bildirdi.

ANKARA (İGFA) - Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025'in "Aile Yılı" ilan edilmesiyle hayata geçirilen doğum yardımı başvurularına ilişkin açıklamada bulundu.

Ailelere ilk çocuktan itibaren verilecek doğum yardımlarını içeren düzenlemenin TBMM'den 27 Mart'ta geçtiğini anımsatan Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Aile Yılı Tanıtım Programı'mızda müjdesini verdiği doğum yardımı başvurularımızı bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz. Başvurular, öncelikli olarak e-Devlet kapısı üzerinden alınacak ancak e-Devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimizden başvuru konusunda destek alabilecek." diye konuştu.

Doğum yardımlarının herhangi kriter gözetmeksizin yapılacağının altını çizen Göktaş, şunları kaydetti:

“Bu yardımlardan 1 Ocak 2025 itibarıyla çocuk sahibi olan ailelerimiz yararlanacak. Buna göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğacak ilk çocuk için 5 bin lira tek seferlik doğum yardımımız, ikinci çocuk için her ay 1500, üçüncü ve sonraki çocuklar için de her ay 5'er bin lira desteğimiz annelerimizin hesabına yatırılacak. Bu desteklerimiz, çocuklarımız 5 yaşını tamamlayana kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.



Ukrayna'da yaşayan Türk iş insanına mafya baskısı
Üç pisti başlatan Avrupa'da ilk olacak
Malatya’da zirai don mağduriyeti! Bakan Yumaklı’dan ilk ziyaret
Çalışma Bakanlığı'ndan istihdam atağı... 3 yılda 445 bin kişiye staj desteği
Tarım ÜFE'de en yüksek artış turunçgillerde... Turunçgiller 'Tarım'ın gözdesi
AKSARAY’IN FAHRİ TURİZM ELÇİLERİ KAYSERİ’DE
MEB'den uluslararası konferans hazırlığı
Bakan Bolat’tan Şam’da kritik görüşme
Türkiye’de konut satışları yüzde 5,1 arttı... Yabancılara satışlar düştü!
Erdoğan müjdeyi verdi... 25 bin yeni öğretmen ataması için süreç başladı
Ankara'daki skandal sonrası Bursa'daki AVM'lere çağrı! Kapsayıcı oyun alanları için proje önerisi!
17 İlde DEAŞ operasyonu: 89 terör şüphelisi yakalandı!
1,2 milyar TL'lik SED ödemeleri hesaplarda
Su ürünleri avcılığı yeniden şekilleniyor... Ticari ve amatör balıkçılıkta yeni dönem
Sıcaklıklar artıyor! Meteoroloji'den zirai don uyarısı!
  • Perşembe 20.4 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.4 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.2 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı