Doğum yardımı ödemeleri başladı... Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor

Doğum yardımı ödemeleri başladı... Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor

Doğum yardımı ödemeleri başladı... Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bugün itibarıyla 163 bin 295 haneye doğum yardımı ödemelerinin toplu olarak aktarılmaya başlandığını duyurdu. Bakanlık, bundan sonraki süreçte her ay başvuruları aldıktan sonra takip eden ay içerisinde ödemeleri annelerin hesabına yatıracak.

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün itibarıyla 163 bin 295 haneye doğum yardımı ödemelerinin toplu olarak aktarıldığını açıkladı.

Bir dizi program için Samsun’'da bulunan Bakan Göktaş, Valilik'te yaptığı ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Aile Yılı ilan edildiğini anımsatan Bakan Göktaş, bu kapsamda pek çok alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, özellikle aileleri tehdit eden, risk altında tutan bazı faktörlere yönelik çalışmaları olduğunu, ailenin önemine dair farkındalık çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

"ÖDEMELERİ ANNELERİN HESABINA YATIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'’ın 13 Ocak'ta vatandaşlara verdiği iki müjdeye değinen Bakan Göktaş, bu kapsamda Aile ve Gençlik Fonu’nun 81 ile yaygınlaştırıldığını ve doğum destek sisteminin güncellendiğini aktardı. Doğum yardımı ödemelerinin 28 Mayıs'ta toplu olarak hesaplara yatırılacağı müjdesini paylaştığını belirten Bakan Göktaş, "“Bugün itibarıyla 163 bin 295 haneye toplu olarak ödemeler aktarılıyor. Bütün vatandaşlarımızla bu müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bundan sonraki süreçte her ay başvuruları aldıktan sonra takip eden ay içerisinde ödemeleri annelerin hesabına yatırmaya devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIYOR

Bu arada doğum yardımı kapsamında 1 Ocak 2025 itibarıyla doğan ilk çocuğa 5 bin liralık tek seferlik, ikinci çocuğa aylık 1500 lira, üç ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin lira destek verildiğini anımsatan Bakan Göktaş, ödemeleri herhangi bir kriter gözetmeksizin, çocuklar 5 yaşını tamamlayana kadar kesintisiz devam edecek olan doğum yardımına başvuruların e-Devlet üzerinden alındığını kaydetti.



Bakan Tekin Van'da MEBİM'de çağrı yanıtladı
İzmir'in lisanslı sporcuları gururlandırıyor
Bingöl'deki sarsıntılar korkuttu!
Ailenizle Huzurlu Bir Kaçamak: HepsiVilla.com Fethiye Muhafazakar Kiralık Villa Deneyimi
Sözleşmeli personel esaslarında değişiklik
Bakanlıktan örnek yaklaşım... Panoya zarar veren gençlerle sağduyulu çözüm
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hava Kuvvetleri'ne övgü dolu mesaj
2025’te abartı egzoz ve trafik ihlallerine sıkı denetim
Uluslararası 7 anlaşma Resmi Gazete'de
5-9 Haziran arası köprü ve otoyollar ücretsiz!
Meteoroloji’den sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı!
Ankara Büyükşehir Belediyesi bağımlılığa “dur” diyor
2025 EAFF Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi Ankara'da başladı
ABB'den anlamlı yarışma
Ortaşehir Projesi Kırşehir'de Tanıtıldı: 4 İl İşbirliğiyle Bölgesel Kalkınma Hamlesi
  • Pazar 23.2 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 21.7 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20.6 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı