Diyarbakır 'Maziden Atiye' 51 şehit ve gazi çocuğunu ağırlıyor

Diyarbakır

Diyarbakır 'Maziden Atiye' 51 şehit ve gazi çocuğunu ağırlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen "Maziden Atiye" programı kapsamında, Diyarbakır'da buluşan on dört ilden 51 şehit ve gazi çocuğuna yönelik düzenlenen kamp etkinliği başladı.

ANKARA (İGFA) -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yürütülen program çerçevesinde, Diyarbakır, on dört ilden gelen lisede okuyan şehit ve gazilerin kız çocuklarını bir hafta boyunca ağırlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi Devegeçidi Sosyal Tesislerinde düzenlenen açılış programı, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Program kapsamında öğrenciler, bir hafta boyunca kentte sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunacak.

Geçmişin izlerini geleceğe taşıyan "Maziden Atiye" programıyla, ülkenin farklı şehirlerinden gelen şehit ve gazi çocuklarının millî, manevi ve evrensel değerler doğrultusunda gelişimlerine katkı sunulması hedefleniyor.

Programa katılan öğrenciler, farklı şehirlerden gelen akranlarıyla bir araya gelmenin ufuklarını genişlettiğini ifade ederek, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programa İstanbul, Ankara, Konya, Adıyaman, Malatya, Bingöl, Gaziantep, Bitlis, Eskişehir, Mardin, Adana, Çankırı, Batman ve Diyarbakır'dan lise öğrencisi 51 şehit ve gazi çocuğu katılıyor.

Öğrenciler, 9-15 Kasım tarihleri arasında kentteki tarihî ve kültürel mekânları ziyaret edecek, ayrıca düzenlenecek konferanslar ile sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde yer alacak.



Ankara Zabıtası sağlıklı ve güvenilir gıda için sahada​​​​​​​
TBMM, İran’a yönelik saldırıları kapalı oturumda görüşüyor
CHP’li Sarıbal: Bursa hızlı tren projesinde önceki hatalar tekrarlanmasın
Bakan Çiftçi’den Bahçeli’ye ziyaret
Antalya'nın ev sahipliğini Bakan Kacır açıkladı
Türkiye limanlarında Şubat rekoru... 43,8 milyon ton yük elleçlendi
Ankara Keçiören’de özel gereksinimli bireyleri buluşturan iftar
MSB: Malatya’ya patriot sistemi konuşlandırılıyor
Sivil Havacılık’tan 'sistem çöktü' iddialarına yanıt!
Bahçeli’den net mesaj: Türkiye üzerinde kumar oynanamaz
Sanayi üretimi Ocak'ta geriledi
İnşaat maliyetleri rekor artış gösterdi... İşçilik maliyetleri yine zirvede
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
ASÜ’de “Bir Nar Bin Parça” Kolaj Sergisi açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
  • Salı 10 ° / 4.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli