DİPLOMASİDE SAATİN GÜCÜ! a

DİPLOMASİDE SAATİN GÜCÜ! a

DİPLOMASİDE SAATİN GÜCÜ! a


Fahri Sarrafoğlu-İstanbul Seyyahı 

İstanbul’un kalbinde, Tophane-i Amire’nin büyüleyici atmosferinde zaman durdu! 🏛️ Koleksiyoner Mehmet Çebi’nin 305 parçalık devasa cep saati koleksiyonu sizi 16. yüzyıldan günümüze tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. 

Zamanın İzinde 400 Yıl

Mehmet Çebi’nin koleksiyonundaki 305 nadir eser, 16. yüzyıldan 20. yüzyıl başlarına uzanan dört asırlık saatçilik sanatının evrimini, diplomatik hediyeliklerden Osmanlı pazarına özel üretimlere kadar uzanan zengin bir perspektifle gözler önüne seriyor.

İSTANBUL – Koleksiyoner Mehmet Çebi’nin yıllarca özenle bir araya getirdiği nadir cep saatleri koleksiyonu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 16. yüzyıldan 20. yüzyıl başlarına kadar uzanan dönemden seçilmiş eserler, saatçilik sanatının dört asırlık evrimini gözler önüne seriyor.

Altın, gümüş ve değerli taşlarla süslenmiş bu muhteşem cep saatleri, dönemin işçilik anlayışını ve teknolojik gelişimini yansıtırken, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet dönemine uzanan koleksiyon, her biri ayrı bir hikaye anlatan nadide eserlerden oluşuyor.

Diplomasi Tarihine Işık Tutan Eserler

Serginin en dikkat çekici parçaları arasında, Rus Çarı I. Nikolay’ın Kraliçe Victoria’ya sunduğu portreli saat gibi uluslararası diplomasi tarihine ışık tutan eserler de yer alıyor. Devlet başkanları arasında hediye olarak takdim edilen bu tür saatler, dönemin siyasi ilişkilerini ve protokol kültürünü belgeleyen önemli tanıklardan biri olarak öne çıkıyor.

Avrupa Saatçiliğinde Osmanlı Pazarı

Avrupa saat üretiminde 18. ve 19. yüzyıllarda Osmanlı pazarının önemli bir yer tuttuğuna işaret eden uzman isim Yusuf Şimşekçaktı, bu dönemde üretilen bazı saatlerde “Osmanlı Pazarı İçin” ibaresinin yer aldığını ve Arap rakamlarının kullanıldığını dile getirdi. Bu detay, Osmanlı coğrafyasının Avrupa lüks tüketim endüstrisi için ne denli büyük bir pazar olduğunu gözler önüne seriyor.


 



Rutkay Aziz Dünya Tiyatro Günü’nde Nilüferlilerle buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'barışçı dış politika' vurgusu...Çatışma iklimine teslim olmayacağız
MİNİK YÜREKLERDEN BÜYÜK DESTAN: ÇANAKKALE RUHU SAHNEDE CANLANDI
SEYİT TEMEL VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIIYOR
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan 'Güçlü Türkiye' vurgusu
MSB: NATO Çok Uluslu Kolordu Karargâhı kuruluyor
İçişleri'nden suç örgütlerine operasyon: 358 gözaltı
Ankara BELMEK, ArtAnkara’da çocuk oyunlarını sergiledi
MSB: Türkiye’den Orta Doğu’ya çağrı: İhtilaflar diyalog ve diplomasiyle çözülmeli
Bağdat Büyükelçiliği duyurdu: Yurt içi vekaletnameler temin edilebilecek
Elazığ Sivrice’de 4,3 büyüklüğünde deprem
Bakan Tekin, 23 Nisan programını çocuklarla şekillendiriyor
Hatay’daki o davada Bakanlık harekete geçti.... Beraat kararına itiraz
  • Perşembe 10 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 12.6 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 11.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı