Aksaray

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54

Din Görevlileri Covid 19 Bilgilendirme Toplantısında Bir Araya Geldi

Din Görevlileri Covid 19 Bilgilendirme Toplantısında Bir Araya Geldi

Din Görevlileri Covid 19 Bilgilendirme Toplantısında Bir Araya Geldi

Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray genelinde görev yapan din görevlilerine Covid 19 bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, din görevlilerine salgına karşı daha hassas davranmaları çağrısında bulundular.

Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşen bilgilendireme toplantısına Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Aksaray genelindeki cami ve kuran kurslarında görev yapan din görevlileri katıldı. 

Toplantıda konuşan İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, yaklaşık bir yıldır dünya genelinde baş gösteren Covid 19 salgını sebebiyle zorlu bir süreç ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek “Salgının il sürecinde Camilerimiz bir süre toplu ibarete kapatıldı. Tüm eğitim öğretim kurumlarında olduğu gibi kuran kurslarımızdaki eğitime de ara verilmişti. Bu dönemde müftülüğümüz bünyesinde din görevlilerimiz vefa destek gruplarında aktif görev alarak halkımıza hizmet ettiler.

Camilerimizde maske, mesafe ve hijyen kurallarına bağlı kalmak şartıyla kademeli olarak ibatede açıldı ve kuran kurslarımızda ise geçen hafta itibariyle yüz yüze eğitim başladı.

Pandemi süreci içerisinde olduğumuz bu dönemde tüm din görevlilerimizin sürekli olarak salgına karşı daha dikkatli olmaları çağrısında bulunduk ve bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Din görevlilerine yönelik gerçekleşen Covid 19 bilgilendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Evren Dinçer, gençlere yönelik gerçekleştirdiği projelerden bahsetti. Aksaray İl Müftülüğünün gençlere ve çocukluklara yönelik başlattığı Dini Değerler Eğitim programına belediye olarak destek verdiklerini açıklayan Başkan Dinçer, toplum yararına olan tüm proje ve hizmetlere destek vermeye açık oldukları açıkladı.

Vali Hamza Aydoğdu ise Sağlık Bakanlığının haftalık yayınladığı salgın raporunda Aksaray’ın riskli bölgede yer aldığını hatırlattı ve din görevlilerine salgın karşı daha hassas olmalarını istedi. Din görevlilerin sadece din eğitimi vermekle yükümlü olmaması gerektiğini aktaran Vali Hamza Aydoğdu, geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin her alanda kendini geliştirebilmesi için din görevlilerimize büyük görevler düştüğünü açıkladı.

Programdan sonra Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller ve din görevlileri kültür merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 



Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
MEB'de 'görevde yükselme' atama sonuçları açıklandı
Erdoğan, Romanyalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
MHP heyetinden Başkan Er’e ziyaret
Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon
Turistik ilk sefere uğurlandı
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 21.9 ° / 9.1 ° Güneşli