Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

DİLE GETİRİLENİN UMURSANMASIYLA GELEN BAŞARI!!!

DİLE GETİRİLENİN UMURSANMASIYLA GELEN BAŞARI!!!

DİLE GETİRİLENİN UMURSANMASIYLA GELEN BAŞARI!!!

  *Yıllardır çözülemeyen sıkıntı1 Saat 20 dakikalık  samım çalışmayla çözüme kavuşturularak Aksaray’ın İsmi Meteoroloji Hava Durumu Haritalarına Yazdırıldı.

   Onlarca yıldır haber bültenlerinde verilen Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava durumu haritalarıyla haber bültenlerinde kurum uzmanları tarafından önünde bilgi verilen hareketli ve hareketsiz haritalarda ilimizden yüz ölçüm ve nüfus yününden küçük yerlerin isimleri bulunurken ilimizin bulunmamasından haberdar olunmasıyla yapılan girişimle Aksaray isminin hareketli haritaya yazdırılmasıyla yılların olumsuzluğu ortadan kaldırıldı.!!!
METEOROLOJİ HARİTALARINA İLİMİZ İSMİNİN YAZILMASI İÇİN 10 YILDIR SÜREN ÇABA CUMARTESİ GÜNÜ HABERDAR EDİLEN VALİ AYDOĞDU’NUN ANINDA YAPTIĞI GİRİŞİMİYLE YAZDIRILDI!!!
 10 yıldır bu konuda yaptığı girişimlerin Cumartesi günü Vali Aydoğdu’yu haberdar etmesiyle Vali beyin samimi girişimiyle meselenin çözüme kavuşturulduğunu belirten gazetemiz muhabiri ve köşe yazarımız Ali Genç Vali Hamza Aydoğdu’ya yaptığı samimi çalışmayla alınan sonuç için teşekkür etti.
TRT HAVA DURUMU BÜLTENLERİNDE AKSARAY’IN DEVAMLI OLMASI 81 İLİN İSMİYLE ÇÖZÜLDÜ!!!
  10 yıldan  fazla bir zamandır sürdürülen çalışma ile ilgilide bilgi veren Genç” Daha önce TRT haber bültenleri öncesi ve sonrası il isimlerinin yazılı olduğu grafikler eşliğinde verilen hava durumu raporlarında ilimizin isminin haftanın belirli günlerinde verilmesi yerine tanınmamıza katkı için bize ve bizim gibi yeni il olan yerlere kurum tarafından pozitif ayırımcılık yapılarak tüm haber bültenlerinin önünde ve ardından verilen raporlarda ilimizin isminin devamlı olarak verilmesini istedim.!!!
   Bu konuyu ilimiz Milletvekilleri, siyasileriyle atanmış ve seçilmişlerine bula bildiğim her vesile ile ve yüz yüze görüşmelerimizle de anlattığım gibi kendilerine çeşitli vesilelerle bu konuda attığım cep telefonu mesajlarında da konun önemini ve çözülmesi halinde sağlanacak katkıları belirttim.
    Girişimde bulunduğu Milletvekillerimiz, siyasilerimizle atanmış ve seçilmişlerimizin de bu konudaki girişimleriyle kurum tarafından haber bültenleri öncesi ve sonrası verilen hava durumu grafiklerinde ülkemizin 81 ilinin tamamın isminin yazılmasıyla mesele kökten çözüme kavuşturuldu.!!!
METEOROLOJİ HAVA DURUMU HARİTASINDA NİĞDE,NEVŞEHİR VE KIRŞEHİR VARDI AKSARAY YOKTU! 
  TRT’nin Hava durumu bültenlerinde 81 ilimizin tamamının isimlerinin verilmesiyle mesele kurum tarafından  kendi yönüyle çözüme kavuşturulmasına rağmen Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne dayanılarak kurumun haritaları üzerinden TRT ile diğer TV kanallarında verilen haberlerle kurum merkezinden meteoroloji uzmanları tarafından  önünde bilgi verilen haritalarda ise Konya ve Ankara gibi bizden büyük olan komşu illerin isimlerinin yanında bizden küçük olan komşularımız Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illeri hareketli ve hareketsiz haritalarda yazılı olmasına rağmen ilimizin ismi yoktu.!!!
    Hem nüfus ve yüz ölçümümüzle kıyaslandığında bizden küçük olan komşularımızın isimleri bulunurken bizim ilimizin isminin bulunmamasının hakkaniyet kurallarına uymaması nedeniyle bu hakkaniyetin gereğinin yapılması, ayrıca da ilimizin tanıtımına yapacağı artı katkı için bu haksızlığın giderilmesini istedim.
   Bunun için tüm siyasilerle atanmış ve seçilmişlere on yıldan fazla bir zamandır gereğinde kendileriyle birlikte kurumun genel müdürünün ziyaret edilerek sıkıntının çözüme kavuşturulması da dahil yaptığım onlarca yüz yüze görüşme ile anlık attığım cep telefonu mesajlarına rağmen konu bir türlü çözüme kavuşturulamadı.!!!
   Cumartesi günü TRT Haberin 14.00 bültenini seyrederken gördüğüm olumsuzluğu da hemen ilgililere daha önce yaptığım gibi mesajlarla bildirmeye daha önce bıkmadan usanmadan devam ettirdiğim gibi kendilerini oluşan olumsuzluktan haberdar ettim. 
 YILLARIN SIKINTISINI VALİ AYDOĞDU 1 SAAT 20 DAKİKADA ÇÖZDÜ!!!
  Cumartesi günü TRT Haberin 14.00 bültenin seyrederken yıllardır dile getirdiğim sıkıntının devam ettiğini görünce daha önce bilgi verdiğim yetkililerle birlikte Vali Hamza Aydoğdu’yu da cep telefonu mesajıyla oluşan olumsuzluk hakkında bilgilendirdim. 
   Mesajımı alır almaz konuyla ilgilendiğini verdiği cevapla belirten Vali Aydoğdu’dan 15.30’da konunun çözüldüğü bilgisini aldım.
   Şahsım ve tüm hemşerilerimiz adına Vali Beye on yıldır çözülemeyen meseleyi samimi girişimiyle 1 Saat 20 dakikada çözmesi nedeniyle çok teşekkür ederim atalarından tüm sevdikleri ve sevenlerinden Mevla’mız razı olsun.
   Aynı hassasiyeti 2013’ün Ramazan  iftarında iletip ,ertesi yıl Ramazan ayında yeniden gündeme getirdiğim 2015 yılının Ekim ayında İlknur İnceöz’ün girişimiyle Ankara’nın Gölbaşı ilçesi çıkışından Konya Kulu makasına kadar yolda bulunan yön ve mesafe levhalarına ilimizin isminin yazılmasını 5 Şubat 2017 günü ilimizi ziyaret eden dönemin UDH Bakanı Ahmet Aslan tarafından hakkımız olduğu belirtilen bize komşu ilden önceki ilin bize doğru çıkışından akan karayolları ve Otobanlardaki yön ve mesafe levhalarına  Aksaray isminin yazılmasında da göstermesini diliyoruz” dedi.



İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Ekonomik güven '100'ledi!
Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri için 'üst hak' değişikliği
Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına!
Hazine'den 'altın' kararı!
Hududu yine geçemediler!
Erdoğan: Kürt kardeşlerim bunu hak etmiyor
Son beş gün , son beş anket
Milli Eğitim'den öğretmenlerarası tiyatro oyunu yazma yarışması
Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu EBA'ya yüklendi
Aselsan'dan 35,1 milyon dolarlık ihracat
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,16
  • EURO

    35,12% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2273,59% -0,16
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli