Tarih: 03.01.2020 10:35

Dijitalleşme Süreci Hızlı Bir Şekilde İlerliyor

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, dijitalleşme sürecinin tüm dünyada hızlı şekilde ilerlediğini, yaşanan her değişime mümkün olan en etkili şekilde adapte olmak gerektiğini söyledi.

Şahin, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri ve yöneticileriyle buluştu. Sosyal medya, çalışmaların dijitalleşmesi ve merkezler eliyle yürütülen çalışmalardaki verimin değerlendirildiği toplantıda kısa bir açıklama yapan ASÜ Rektörü, teknolojinin, hayata bakılan noktanın ve bireylerin kendisini ifade ediş biçiminin hızla değiştiğini kaydetti. Bu değişime, şartlar ekseninde uyumlanmak gerektiğine dikkat çeken Prof. Şahin, “Yapıp ettiğimiz çalışmaları gerek öğrencilerimiz, gerek çalışanlarımız, gerek yaşadığımız şehir, gerekse ülke kamuoyu nezdinde daha bilinir hale getirmemiz ve kitlelerle etkileşim içerisinde olmamız gerekiyor. Bu hususta belirli bir mesafe aldık ve iyi şekilde ilerliyoruz. Amacımız, hızlı değişim çerçevesinde daha nelerin yapılabileceğini birlikte istişare etmek” dedi. Üniversitelerin dijitalleşme sürecinin de önemli ölçüde başladığına dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti: “Tüm işlerin online alanda takip edildiği bir noktaya doğru ilerleniyor. Fiziki mekân bilgileri, akademik dergiler, laboratuvar malzemeleri, çeşitli raporlar… Bunların tamamı artık online olarak yürütülüyor. Yani dijital platformlara dair yapıp ettiklerimizi daha da geliştirmek, eksiklerimizi hızlı şekilde gidermek durumundayız.” Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin bir yanıyla akademik çalışmalar üretirken, diğer yanıyla da toplumsal fayda eksenli çalışmalar yapan birimler olduğuna değinen Rektör Şahin, bu alandaki çalışmaların ivmesini arttırmanın önemine de vurgu yaptı. Gerek nicel, gerekse nitel bakımdan toplumsal fayda eksenli işleri gözden geçirmek gerektiğinin altını çizen Şahin, “Bu da bir yönüyle dijitalleşme sürecinin içerisindedir. Şehre ve halka dair burada yapılan çalışmaların daha fazla bilinir hale gelmesi, çeşitliliğinin artması, Şehir-Üniversite etkileşimini geliştirecektir. Merkezlerimiz kendi alanlarında bugüne değin çok güzel ve verimli işler gerçekleştirdi ve etkinliklerine devam ediyor. Kurslar, eğitimler, sosyal ve kültürel işler, yörenin öncelediği konulara dair etkinlikler… Bu konuları ortak akıl içerisinde istişare edeceğimiz toplantılar sürecek” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz’ün, son dönemde sosyal medya başta olmak üzere dijitalleşme sürecine dair bilgiler vermesinin ardından toplantıda, kısa, orta ve uzun vadede neler yapılabileceği hususunda görüş alışverişlinde bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —