DEPRESYON HASTALIKLARI NELERDİR?

DEPRESYON HASTALIKLARI NELERDİR?

DEPRESYON HASTALIKLARI NELERDİR?

Depresyon hastalığı her kişide aynı reaksiyonu göstermez. Çeşitli depresyon hastalıkları vardır.

Kronik seyirli depresyon

Ati pik depresyon

Doğum sonrasında başlayan depresyonlar

Melankolik depresyonlar

MELANKOLİK DEPRESYON

Bu tip hastalar genellikle kalabalık ortamdan kaçar ve yalnız kalmak isterler. Sosyal aktivitelerden, aile ziyaretlerinden ve arkadaşlar ile görüşmekten ve bir arada bulunmaktan hoşlanmazlar. Yaşantılarında olan mutlu anlarında bile mutlu olamazlar her zaman yaptıkları faaliyetleri yapmak yerine aksine ortamda bulunmamak için kaçarlar. Bu hastalar genellikle uyku sorunu yaşarlar. Normal uyku saatinden evvel kalkarlar ve uyuma güçlüğü çekerler. Bu tip hastalar genellikle yavaş hareket ederler, iştahsızdırlar ve çok hızlı bir şekilde kilo kaybederler. Bu kişiler kendilerini toplumdan soyutlar ve yalnız kalmak isterler. mobil film izle mutsuz bir şekilde hayatlarını sürdürmeye çalışırlar.

DİSTİMİ (hafif ve süreğen depresyon)

En az 2 senedir süren ve hafif derecede olan depresyon belirtisidir. Çok nadirde olsa birkaç gün iyilik dönemleri olabilir ama bunun dışında çoğu zaman depresyonun belirtileri varlık gösterir. Kişi kendini yalnız ve bitkin hisseder, kendine karşı saygısı yok denecek kadar azdır. Nedensiz olarak ağrılar hissetmek, halsizlikten dolayı hiç bir şey yapmamak aile bireylerine ve arkadaşlarına karşı görüşme isteksizliği sık görülür. Bu tür depresyon vakası uzun yıllar sürebilmektedir.

ATİPİK DEPRESYON

Eski tabiri ile maskeli depresyon hastalığıdır. Bu hastaların genellikle iştahları çok açıktır ve hızla kilo alırlar, uykuya çok düşkündürler. Sürekli psikolojik ağrı hissederler doktora başvururlar ama bir sonuç elde edemezler. Çok sıklıkla ani bayılmalar vardır uzun süre kendilerine gelemezler ve genellikle kalabalık ortamlarda sıkıldıkları zaman bayılmalar olur. Bu sebepten dolayı aile, arkadaş çevresi ve iş ortamında bulunmak istemezler. Yalnızlık depresyon panik atağı olan kişilerde madde kullanımı gibi hastalıklarda mevcut olabilir. http://www.mobilfilmizle.org/ ilaç tedavisi görmelerinde yarar vardır.

POST PARTUM DEPRESYON(doğum sonrasında oluşan depresyon)

Kadınların doğum sonrasında geçirdikleri bu depresyon %10-15 civarındadır. Bu depresyon belirtisi doğum sonrasında 6 ay içerisinde ortaya çıkmaktadır. Belirtileri uykusuzluk, gerginlik ve çabuk sinirlenmeler, sık sık ağlamalar ve sürekli olarak üzüntü duyma gibi şikâyetleri vardır. Özellikle ilk anne olan kişilerde sık rastlanır geceleri sık uyanıp bebeği beslemek ve uykusuz kalmaları ilk yıl içinde anne ve bebek için zor geçen bir süreçtir. dogum sonrasındaki hormon değişimi anneyi depresyona iter ve bebekle iletişimi zor hale gelir. Anne adayları bu zor dönemlerinde bebeğe zara verebileceğinden dolayı ilaç alımını ret eder. Depresyondaki annelerin bebekleri diğer bebeklere oranla daha huzursuzdur. Ve her hasaya ilaç kullanımı verilmez. Ruhsal olarak bazı hastalıklarda depresyonla birlikte sıklıkla görülebilir. Pyatrik hastalıklarda depresyon seyri görülebilir. yabancı diziler Depresyon hastalıklarının hepsi aynı değildir ve hepsi farklı olarak seyreder.



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı

Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret

Hentbol Erkekler'de normal sezon sona erdi

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde 21. hafta sonuçları

Hentbol erkeklerde Mihalıççık şampiyon

Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde final günü

A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu

Erkekler Türkiye'de şampiyon Beşiktaş Safi Çimento