Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı Boş Kalmadı

Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı Boş Kalmadı

Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı Boş Kalmadı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6’ncı yıldönümünde Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda anma programı düzenlendi. Anma etkinliklerinde FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerinin tutulduğu kent meydanını dolduran vatandaşlar sabahın ilk ışıklarına kadar meydanı boş bırakmadı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında ilk program Aksaray şehitliğinde başladı. Törene Vali Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ramazan Kaşlı, Ayhan Erel, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Baro Başkanı Ferit Köse,  AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen, AK Parti İlçe Başkanı Hamza Aktürk, İl Genel Meclis Başkanı Muammer Tüzün, Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, birim amirleri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Vali Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dinçer, Şehitler Anıtı’na çelenk sundu. Şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duanın ardından şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.15 Temmuz günü şehitleri için Ulu Caminde Mevlid-i Şerif okutularak hatim duası yapıldı.

Vali Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehit aileleriyle bir araya geldi. Şehit yakınlarının hiçbir zaman yalnız olmadığını ifade ettiler.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda devam etti. Demokrasi nöbetinin tutulduğu meydan, darbe girişiminin yıl dönümünde yine buluşma adresi oldu. Vatandaşlar 15 Temmuz’un yıl dönümünde yine meydanları doldurarak demokrasi nöbeti tutmaya başladı.15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan anma etkinliğinde kuranı kerim tilaveti okundu. İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, anma etkinliğine katılan davetlilerle birlikte şehitler için dua etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptı. Başkan Dinçer konuşmasında; “Bugün 15 Temmuz anma etkinliğinde yeniden bir aradayız. O gün vatan için can veren şehitlerimiz için dua ediyor, amin diyoruz. Bizler millet olarak her zaman devletimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da milletimiz demokrasisine sahip çıktı. 15 Temmuz gecesinde ve teröre karşı vatan savunmamızda geçmişte olduğu gibi Çanakkale ruhu vardı. Bugünbizler ülkemizin savunucusu olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile şehit yakınlarımızın acısını paylaşıyor, şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise konuşmasında “Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimiz başta olmak üzere 6 yıl önce bu akşam 15 Temmuz gecesi 257 şehidimizin ruhları şad olsun. Mekanları Cennet olsun. Şehit yakınlarına, gazilerimize ve milletimize sağlıklı, huzurlu, hür, müstakil, hürriyet ve istiklal içerisinde imanlı, Kur’anlı, özgürlük ve barış dolu bir hayat diliyorum.  15 Temmuz gecesi ne anlam ifade ediyor, neyi yad ediyoruz? Bir yeriniz kırılır, bir yeriniz kesilir sıcağında fark etmezsiniz. Soğudukça, zaman geçtikçe acısı artar, dayanılmaz olur. 15 Temmuz da öyle bir şey. 15 Temmuz gecesi yüce Türk Milletinin gözbebeği ordusunun kılığına girerek; milletin kendisine, meclisine, Cumhurbaşkanına, polisine, askerine, kışlasına, özel harekat merkezine bombalar yağdırdılar. Bu yüzden 15 Temmuz’un gün geçtikçe acısı artıyor. Çünkü tarihimizde hiç böylesini görmedik. Bu millet hiçbir zaman kendi evlatlarından böyle bir ihanet görmedi ve inşallah bir daha da görmeyecek. Mehmet Akif, Çanakkale şehitleri için ‘Asım’ın nesli diyordum ya. Nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ demişti. Milletimiz 15 Temmuzda bir daha gösterdi namusunu çiğnetmeyeceğini. Asım’ın nesline selam olsun.  Allah bu millete bir daha 15 Temmuzlar göstermesin diyor, herkesi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

Vali Hamza Aydoğdu konuşmasında; “15 Temmuz Milli Birlik Günümüz için bu yıl mottomuz Türkiye aşkına. En büyük aşkımız ve sevdamız, onunla varız, onun için yaşarız ve günü geldiğinde onun için canımızı veririz. Bizler dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Kimse bu toprakları bize altın tepside sunmadı. Buraya gelmek için ecdadımız, çok büyük bedeller ödedi. Bunun en yakın örneklerinden biri de 15 Temmuz FETÖ kalkışmasıdır. Tarih sayfaları bu ve buna benzer kalkışma ve saldırılarla doludur. Biz bu coğrafyada yaşadığımız sürece bu denemeler devam edecektir. Ancak şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki, bu millet bir yerden bir saldırı geldiğinde herkes bir yerden komut almış gibi aynı anda vatanı, bayrağını ve devletini korumak için bulundukları yerden çıkar ve canlarını feda etmek uğruna vatan ve bayraklarını korur. Vatan ve bayrak uğruna şehadete eren bütün şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun. Şehit yakınlarına hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Dinimize göre en yüksek mertebe şehitlik mertebesidir. Allah bizleri onlara layık etsin. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Allah birliğimizi dirliğimizi muhafaza etsin. Devletimize milletimize zeval vermesin. Cenabı Allah, al bayrak altında onurla, şerefle, imanla yaşamayı ve öyle ölmeyi nasip etsin diliyorum” dedi.

Meydanı dolduran vatandaşlar Mehteran ekibinin gösterisine Türk bayraklarıyla eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa seslenişi canlı yayınla meydandaki dev ekrana yansıtıldı. Erkan Mutlu’nun ilahi konseri ile devam eden gecede,ülke genelinde aynı anda saat 00.13 gösterdiğinde Camilerden sela sesleri yükseldi. Meydandaki demokrasi nöbeti sabah namazı vaktine kadar sürdü.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli