Deliler Fatih´in Fermanı Büyük İlgi Görüyor

Deliler Fatih´in Fermanı Büyük İlgi Görüyor

Deliler Fatih´in Fermanı Büyük İlgi Görüyor

Aksaray Belediyesinin Sosyal ve Kültürel faaliyetleri devam ediyor.Aksaray Belediyesi sponsorluğunda çekimi Aksaray il sınırları içinde tamamlanan ?Deliler: Fatih´in Fermanı´ vizyona girdi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü, öğretmenler ve 200 öğrenci ile birlikte merakla beklenen Deliler filmini sinema salonunda izledi.

Osmanlı´da sınırların güvenliği ile sorumlu olan Deliler, para ve mülkiyetten ziyade padişaha gönül bağıyla bağlı bir askeri birlik olarak biliniyor.

Osman Kaya´nın yönettiği filmde; Fatih Sultan Mehmet´in gönderdiği Osmanlı elçisi Romanya Prensi Vlad tarafından infaz edilmiştir. Yaşanan olay karşısında Fatih Sultan Mehmet, Vlad´ı öldürmesi için Baba Sultan´a ferman verir. Baba Sultan görev için Gökkurt, Çebi, Suskun, Adsız, Mübariz, Kongar ve As?gar´dan oluşan Deliler Birliği´ni Kuman´la birlikte Edirne´den Targoviçte´ye gönderir. Deliler, Alaca köyü yakınlarından geçerken Vlad´ın çetesinin köye saldırdığını öğrenir. Deliler´in amacı önce köyü kurtarıp ardından Vlad´ı infaz etmektir.

Deliler: Fatih´in Fermanı filmini izleyen, Aksaray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde okuyan 200 öğrenci, okul müdürü ve öğretmenleri yaptığı hizmetlerden ve bu tür faaliyetleri yaptığı için Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı´ ya teşekkür etti.



Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu

Pedallar eş zamanlı çevrildi

Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor